-
Sözleşmeli mal alımı
Sayın hukukçular;
İşyerime gelen bir firma tarafından 199 ytl değerinde bir masaj aletini ödemeye haziran ayında başlamak şartıyla 30x5 +49 ytl olmak üzere 6 taksitte satın aldım.Bir sözleşme doldurdular ve altına imza attırmadan sadece kendi el yazımla adımı soyadımı yazdırdılar.Ödemeler için herhangi bir posta çeki falan göndermeyeceklerini ve her ay gelip elden tahsil edeceklerini söylediler.Fakat sözleşmede dip not olarak posta çekleri elinize ulaşmazsa ......... nolu hes. nosuna yatırabilirsiniz diye bir ifade bulunmaktaydı.Ben ilk ödeme günü geldiğinde firmayı arayıp ne yapmam gerektiğini sorduğum zaman,bekleyin arkadaşlar gelecek eğer bir kaç ay gelemezlerse(ki firma başka şehirde) geldikleri zaman geçen taksitin hepsini toptan tahsil edileceği söylendi.Fakat 3 ay gelmediler,4. ay taksidi geldiği zaman ben huzursuz oldum ve firmayı arayarak posta çek nolarına geçiken 30x4=120 ytl yatırdığımı söyledim.Yatırdığım gün,bana avukatları tarafından ihtarname ulaştı.Avukatı aradığım zaman normal ödemeyi kabul edemeyeceklerini,kalan kısmı peşin yatırırsam cüzi bir faizle kapatabileceklerini söyledi.Ben zaten günü geçen 120 ytl yi yatırmıştım,kalan 2 taksidin biri 18 ekim,diğeri 18 kasım tarihine olmasına rağmen peşin kapatmamı ve 50 ytl de faiz ödememi istediler.Yani 129 ytl daha yatırdım,fazlasıyla ödemiş oldum.Fakat şimdi firmadan sözleşme aslımı yada avukatlarından ibraneme istememe rağmen tarafıma göndermiyorlar.Elinizde dekont var nasılsa bişey olmaz diyorlar,fakat benim bi kere bu firmaya güvenim sarsıldı artık.Ayrıca aldığım ürünün faturasınıda vermediler ve onuda göndermiyorlar.Bu durumda bana sözleşme aslı yada ibraneme göndermezlerse herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım yada bunları yasal yolla talep edebilirmiyim.Gönderilmeyen fatura içinde nasıl bir yasal yol izleyebirim.
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler,saygılar.
FORUM YETKİLİSİ NOTU : Tamamı büyük harflerden oluşan başlığınız, site/forum kurallarına uygun hale getirilmiştir. Dikkatinize...
-
Bulunduğunuz İlin Valiliği'ne (İlçedeyseniz Kaymakamlığa), bu yaşadıklarınızı anlatan bir dilekçe verirseniz; etkin faydalar elde edebilirsiniz.