Şehir içinde motosiklet çarpmalı kazası ve ölümle sonuçlanma
Saygıdeğer Hukukçu arkadaşlar
Yaklaşık 13 gün önce 18-19 yaşlarında bir çocuk(kurye) yağmurlu havada aşırı sür'atli bir şekilde motor kullanırken bir alışveriş merkezinin önünde karşıdan karşıya geçerken babama çarparak ölümüne sebep oldu. Polis tutanağında babam %100 hatalı çıktı. Çocuk bize maddi-manevi tazminat davası açtı. Biz itirazımı yaptık yarın karşı dava açmayı düşünüyoruz. Elimizdeki veriler etraftaki kamera görüntüleri, motosikletin aşırı sür'atli olduğunu gösteriyor. Babamın yola çıkmadan önce yola bakarak karşıya geçmek istemesi, motorun hızını hesap edememesi bize göre normal görünüyor. Çünkü motorun aşırı sür'atini babam hesap edemediğinden yoldan karşıya geçmek istiyor. Ve motor çarpıyor babam beyin kanamasından vefat ediyor. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum .Böyle bir durum karşısında ne yapmam gerekiyor?
Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaş var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim? Konu hakkında düşüncelerinizi bekliyorum,
Teşekkürler, İyi akşamlar..
Bölgede
1-100 metre ileride sarı ışık uyarılı kavşak ve yaya geçidi.
2-Yoğun bir alışveriş marketinin tam önü
3-hava yağışlı ve rüzgarlı
4-Akşam namazı sonrası(Karanlık)
5-Babam motorun geldiği yöne diğer kamerada bakıyor ama hızını hesab edemiyor.
Bu bilgiler ışığında hukuki olarak neler yapılabilir, ne önerirsiniz. bir yol yöntem olarak ne yapmalıyız.
Tavsiye edeceğiniz Avukat veya bu işi ben çözerim diyen Avukat arkadaş varsa özelden de görüşebiliriz.
https://www.youtube.com/watch?v=PS1b8AMkrOo
Cevap: Şehir içinde motosiklet çarpmalı kazası ve ölümle sonuçlanma
Başınız sağolsun,
ama 100mt ilerideki yaya geçidi olup kullanılmaması sanırım babanızın 100%kusurlu görülmesine neden olmuş.