Mobil uygulamada şirket ismi kullanımı hakkında
Merhaba arkadaşlar, ben bir mobil uygulama tasarladım ve bunu çok yakında çıkarmak üzereyim. 2 sorum olacak.
1) Kullanıcılar kendi profillerinde çalıştıkları şirketleri yazabilecekler (linkedin'de olduğu gibi), bunda herhangi bir yasal sıkıntı var mıdır? Bir izin almam vs. gerekiyor mu?
2) Bu uygulamanın Google Play Store'a doğal olarak fotoğraflarını koymam gerek, orada koyduğum ekran görüntülerinde herhangi bir şirket ismi yazıyor olmasında bir problem var mıdır? O şirket tarafından (reklam vs. olarak algılanarak) dava edilme riski söz konusu olabilir mi?
Aslında buna benzer şeyler içeren ama hiçbir sıkıntı yaşamayan website ve mobil uygulamalar oldu, hâlâ da var ancak emin olmak için sormak istedim.
Yardımcı olursanız sevinirim, çok teşekkürler.
Cevap: Mobil uygulamada şirket ismi kullanımı hakkında
Linkedin izin almıyor ve bunun ihtilaf konusu olduğun konusunda kulağıma bir şey gelmedi. Dolayısı ile böyle bir şeyin sorun olmayacağı kanaatindeyim.
Ekran görüntülerinde ise, hayali bir şirket adı kullanmayı neden düşünmüyorsunuz?
Çok teşekkür ederim yanıtınız için.
"Ekran görüntülerinde ise, hayali bir şirket adı kullanmayı neden düşünmüyorsunuz?" kısmına gelince, ben de buna benzer bir yöntem kullanmaya karar verdim sonradan. "... Şirketi" olarak yazacak ekran görüntülerinde.
Tekrar teşekkürler.
"Örnek A.Ş." gibi şeyler yazarlar genelde.