7 Bankaya Borcu Olan Ve Varlık Şirketlerine Devir olan Borçlarım
SAYIN:Yetkili bir soruma cevap verebilirmi rica etsem. şimdi 2013 yılı 7 ayrı bankaya toplamda 220.590 tl borcum vardı.ödeyemedim üzerimde hic bir mal mülk yoktur ssk bagkur yoktur. işsizim. gecimimi engelli kızımın maası eşimin evde bakım maasıyla geciniyorum. simdi aradan gecen zamandan sonra 2016 yılında e devlet sitesinde icra haciz kaldırılmış. ve 2016 yılında üzerimde kaytılı eski tip 103 motorsiklet 96 modele haciz konmuş 2 banka. şimdi gecen gittim 13ci icra dairesine sordum toplam borcum ne kadar diye bana toplamı 570 bin tl olmuş dedi.temürrüt faizi yıllık 30 diyorsunuz ozaman benim hesabıma göre 1 trilyonda fazla oluyor eski parayla.. ama varlık şirketleri bana telefona msj vs atıp eflesyona topyekün indirim var diye % 52 indirim var diyorlar. son aralık 2018 diyorlar nasıl bir yol alabilirim.bir arkadasım büyügümüz bana destek cıkacak. bir fikir tavsiyeniz ne olur. burdan yetkili bir avukat büyügümüzle bilgi almak istiyorum.. burada hukuki forumda yeni üyeyim. hatam varsa özür dilerim saygılarımla...tşkler.
Cevap: 7 Bankaya Borcu Olan Ve Varlık Şirketlerine Devir olan Borçlarım
2013 yılındaki haliyle 220bin tl olan borcu tek seferde ödeyebilecek durumdamısınız şu an?
yok hayır.ama bir yakınımız bana maddi olarak 100 bin tl destek cıkıyor .ve varlık şirketlerin bana toplamda teklifi 160 bin tl dir 7 banka olarak tek kredi kartıdır.yüzde 52 indirim yapıyorlar. bende 100 bin tl toplamını ödeyebilirim ama kalanı ödeme gücüm yoktur. işim meslegim yoktur. başkada gelirim yok.. kızımın engelli aylık400+900 evde bakımı maasıyla geciniyorum oda 700 kira 400 tl mutfak masrafı gerisini siz düşünün... tşklr
oktay kardeşim varlık şirketleri bankalardan ortalama %7 - 8 civarında satın alıyorlar senin 100 bini çok rahat kabul ederler sen onların tehdidine bakmadan üstünde birşey olmadığını ama borcu bir yakının ödeyeceğini söyle kabul ederseniz ödeyeceğim yoksa çok beklersiniz de çok rahat kabul ederler benim bir yakınıma ana paranın 4\1 ni teklif ettiler