Nafakayı elden aldım yazısı
Merhabalar,
Eşim ile boşandık yaklaşık iki yıldır nafakayı elden veriyorum.
İleride sorun yaşamamak adına boşandığım eşime nafakayı elden aldığına dair bir yazı imzalatmak istiyorum.
Bunu kendisine sordum ve kabul etti, imzalarım dedi.
Nasıl bir yazı olmalı, noterden mi, yoksa bir A4 kağıda yazı yazıp kendi el yazısı ile isim soyisim ve imza attırmam yeterli olur mu ?
Ve nasıl bir yazı yazmalıyım,
Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum!...
Bilgiler:
Dava Tarihi: 07/03/2016
Karar Tarihi: 03/05/2016
K.Yazma Tarihi: 04/05/2016
Kesinleşme Şerhi: 09/10/2017
Cevap: Nafakayı elden aldım yazısı
Elden ödeme yapabilirsiniz.Kırtasiyeden alacağınız Para Makbuzuna açıklamayı yazın imzalatın.Ve o Makbuzları siz saklayın
Hazır bir para makbuzu da olabilir veya herhangi bir kağıda (A4 kağıt olması da şart değil) "şu tarihler arasındaki nafaka alacağını ... kişisinden tahsil ettim." yazılması gerekli ve yeterlidir. Burada önemli olan kelime NAFAKA olarak paranın alındığının yazılmasıdır. Çünkü ileride borcu vardı onu ödedi diyebilir. Veya o parayı başka bir işlem için verdi, nafaka değil diyebilir. Bunlar olası ihtilaf konuları olduğundan hangi aylara veya döneme ait nafaka olduğu mutlaka yazılmalıdır.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
36 ya yakın para makbuzunu tek tek imzalatmak yerine şu tarihler arasındaki nafaka alacağımı tahsit ettim yazısı daha uygun gibi.
Alıntı:
RealX11 rumuzlu üyeden alıntı
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
36 ya yakın para makbuzunu tek tek imzalatmak yerine şu tarihler arasındaki nafaka alacağımı tahsit ettim yazısı daha uygun gibi.
Bunu siz yazıp imzalatmak yerine, parayı ödediğiniz kişinin kendisine yazdırmaya gayret edin.