İşe iade davası reddedildi
Merhaba temmuz 2018 yılında açtığımız ve 18.12.2018 tarihinde görülen ilk celsede ilk davamızı hakime Hanım'ın hiç bir şey söylemesi üzerine davanın reddine karar verilmiştir.Avutakım kendinden o kadar emindiki gelmene gerek yok dedi ve gitmedim ilk duruşmaya.Ancak karşımıza böyle birşey çıktı ve avukatımın söylediği hâkimi etki altına aldıkları.Hakime kadına sorduklarında kararı yazılınca okuyup öğrenecegimizmiş. Aynı şekilde benden 3-4 ay önce işten çıkarılan müdürümun ilk duruşması Eylül ayında görüldü ve ikinci mahkeme için Mart 2019 tarihine gün verildi.Boyle bir saçmalık görmedim şimdi temyize gitsek zaman kaybı yaşayacağız ve kıdem ihbar tazminatı davası açamayacağız diyor avukatim ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap: İşe iade davası reddedildi
Gerekçeli kararı bekleyin. Ancak ona göre yorum yapılabilir.
Kıdem ve ihbar tazminatı için fesih tarihinden itibaren 5 yıl zamanaşımı var.
Avukat bey peki işe geri dönüş davası ilk duruşmada neden reddeder aynı şekilde daha önce çıkartılan müdürümun 2. Davası için gün verildi amaç ne olabilir hâkimi etki altına nasıl alabilirler.Bu dava kıdem ihbar davası açarsam etkilerini
Hakimi etki altına almak ne yaa, bizim dava kör topal ilerliyor buna şükür diyelim o zaman:)
Sizin dava dua edinde kör topal ilerlesin biz daha ilk celsede hakime hanım reddetti bu ülkede adaletten bahseden insanların aklından şüphe duyarım.Aynı durumda olan müdürüm benden önce çıkarıldı adamın Mart ayında mahkemesi var ve ben şahit olarak gideceğim ama bizim hakim daha ilk duruşmada reddetti ve şimdi ne olacak onu düşünüyorum. Hakim dinlese haklıyım sahitlerim var ve davada 100-100 haklıyım ama işte Türkiye'nin adaleti Allah .... Versin bin kere
Hakim ilk celsede davayı reddettiğine göre işe iade davası şartlarının tamamını sağlayıp sağlamadığınızı kontrol edin:
1- İş Sözleşmesinin İş Kanunu’na veya Basın İş Kanunu’na Tabi Olması
2- Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi
3- İş Sözleşmesinin İşveren Tarafından Feshedilmesi
4- İşçinin en az altı ay kıdeminin bulunması
5- Otuz veya Daha Fazla İşçi Çalıştıran Bir İşyeri Olması
6- İşveren Vekili Statüsünde Olmamak
7- Fesihten sonra bir ay içinde arabulucuya başvurulmuş olması
8- Arabuluculuk faaliyeti sonunda anlaşmaya varılamaması hâlinde, son tutanağın düzenlendiği tarihten itibaren, iki hafta içinde iş mahkemesinde dava açılmış olması