Normal şartlarda memuriyeti kazandım 30 kişi olan kontenjanı 20 düşürdüleri icin yerleşemedim
Merhaba ben bir belediyenin memur alım sınavlarına girdim ve başarılı oldum. Başarılı oldum diyorum çünkü kontenjan düşürmeseler atanacaktım. Sözlü mülakat acıklandıktan sonra kontenjanı düşürdüklerini ögrendim bu yuzden yedek listeye kaldım . Böyle bir şey yapma hakları varmı ben bu durumda memurluk hakkımı almak icin ne yapabilirim
Cevap: Normal şartlarda memuriyeti kazandım 30 kişi olan kontenjanı 20 düşürdüleri icin yerleşemedim
Aramızda hic idare hukukundan anlayan hukukcu yok mu ?
Cevap: Normal şartlarda memuriyeti kazandım 30 kişi olan kontenjanı 20 düşürdüleri icin yerleşemedim
İdare hukukunda uzman bir profesyonelden destek almak istiyorsanız onu bürosunda ücreti mukabilinde yapacaksınız.Burası forum ve üyelerin çoğu hukuk sever.Elbette hukukçu sayısız üyemiz var ancak soruyu görmemiş veya cevap vermek istememiş olabilirler.Soruya şu haliyle cevap vermekte namümkün.Size yazılı olarak evet başarılı oldun, memur olarak atandın diye bir belge verildiyse durum başka, yoksa sözde söylenen/ilan olunan bir kontenjanın ihtiyaç fazlası dolayısıyla sonradan düşürülmesi durumu varsa başka.Genel kanı olarak şu söylenebilir.Artık eskisi gibi istisnai durumlar hariç idare beni zorla atayacaksın, eğitim özrü, eş durumu, sağlık durumu vs. gibi nedenlerle bir şeylere zorlanamıyor.Sistem ona evrildi.Bunu yazınca da standart olarak iş, vay efendim hakkım yendi(sanki bu kararı veren bizmiş gibi) hukuk böyle mi olur, şu bu vs. noktasına geliyor.Ben o yüzden cevap yazmamıştım ancak konu tekrarı olunca editör olarak yazmak durumunda hissettim.İdari hukuk noktasında en iyi bilgiyi ya birebir aynı durumu yaşamış birinden yada bir tüm ayrıntılara hakim profesyonelden alabilirsiniz.Şu an için burdan o çıkmış değil.Genede şansınızı kovalayın tabi.Kolay gelsin.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Ben burdan danışan olarak faydalanmaya calışmıyorum eğer yapılan idari işlem hukuka aykırıysa tabiki profesyonel bir destek alıp süreci takip edicem. Hakım yendi vs demiyorum. Yapılan işlem bana tuhaf geldi ve fikir almak istedim yazdiklarımdada hakkım yendi diye bir ifade yok. Bu forum bilgi paylaşımı için kuruldu sanmıştım ama bu kadar aşırı tepki verdiğinize göre anlaşılan amacınız bu degil. Sanırım aranızda hukukcuda yok. Size teşekür ediyorum. Iyi eglenceler.
Size kimse hakkım yendi vs. dediniz demedi.Buna verilecek olumsuz bir cevaba veya cevap vermeme durumuna tepki gösterildiğinden bahsedildi.Bunun bir örneği olan cevabı beğenmeyince gider ayak cevap verene de foruma da olumsuz bir şeyler söyleyeyim de öyle gideyim yaklaşımınız bunun ispatı niteliğinde.Burada sayısız hukukçu var ama kimse sizin istediğiniz sürede ve şekilde cevap verme zorunluluğunda değil.Ayrıca burası ülkenin en saygın ve en büyük hukuk forumu.Burada onbinlerce soruya sayfalarca cevap verildi kurulduğumuzdan beri.Buradan 'biz eğlenmek için toplananlardan' yardım alma şansınız kalmadığına göre bundan sonra dışarda sorunuzun cevabını arayacaksınız.Size de iyi eğlenceler..