Boşanma sürecinde ve sonrasında ortak konutun durumu hakk.
Merhaba,
Henüz dava açmadık ancak eşimle halen ortak ikamet ettiğimiz evin durumu hakkında karara varamayacak gibi görünüyoruz.
Banka kredisi ile aldığımız evde ikamet ediyoruz ve halen 2 yıllık taksidi var. İkimizin de üzerine başka kayıtlı bir gayrimenkul yok.
İkimizde evin satılıp banka kredisi kapandıktan sonra kalan paranın ortak bölüşülmesi taraftarıyız.
Eşim boşanma sonrasında annesinin yanında ikamet etmeyi düşünüyor, benim için ise böyle bir durum mümkün değil, mutlaka ayrı bir eve çıkmam gerekiyor.
Anlaşamadığımız nokta, Ben ev satılana kadar başka bir seçeneğim bulunmadığından dolayı şu anki ikamet ettiğimiz evde oturmak istiyorum, Eşim ise kiraya vermeyi istiyor.
Hukuk sürecinde nasıl bir karar alınır, bilgi verirseniz memnun olurum.
Cevap: Boşanma sürecinde ve sonrasında ortak konutun durumu hakk.
Diğer noktalarda anlaştığınıza göre sırf bu yüzden anlaşmanın bozulması çok yazık olur.
Kiraya verilse, yarısını o, yarısını siz almayacak mısınız? Yarım kira ödemeyi teklif edin.
Yanıtınız için teşekkür ederim,
Peki kiraya verme süreci boşanma süreci içinde de geçerli midir yoksa boşanma kesinleştikten sonra mı başlar ?
Ve satış için gelen teklifleri beğenmeyerek oyalamaya hakkı var mıdır ?
Burada hukuki olarak ne gibi haklarınız olduğundan çok boşanmanın anlaşmalı mı çekişmeli mi olacağı önemlidir.
Böyle bir anlaşma zeminine yaklaşmışken, anlaşmanın bozulması size yarı kira bedelinden daha fazlasına patlayabilir.
Anlaştığınız takdirde mahkemenin programı uygun olduğu takdirde ertesi gün bile boşanabilirsiniz.
Bu durumda boşanmadan önce mi, sonra mı sorusunun önemi kalmıyor.
Bugünden yarı kira ödemeyi kabul edin, yarın boşanın.
Satış rakamını da aranızda konuşun. Eğer o evinizin değerinin sizin düşündüğünüzden daha fazla olduğunu düşünüyorsa, sizin düşündüğünüz bedel üzerinden hakkınızı öder; o sonra daha yüksek fiyata satar.
Eşim evi eşyalı olarak kiraya vermeyi düşünüyordu.
Ortada aldatma,çocuk vs olmadığından tazminat/nafaka gerektiren bir durum olduğunu düşünmüyorum. sürecin uzaması da benim için önemli değil. Bu yüzden daha fazla kaybedecek bir şeyim olduğunu da sanmıyorum.
Zaman ayırıp verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim,
saygılarımla.