Davanın kabulu ile belirtilmeyen kıdem tazminatı alacağı hakkında.
İyi günler merhaba kıdem tazminatı davam vardı..
Mahkeme beni haklı bularak Davayı kazandım..
İStinafa gitti ve orda da kazandım ancak benim anlamadığım birdurum var..
İlk mahkemenin verdiği karar;
Gereği düşünüldü kısmında :
Bu nedenle davacının 1475 sayılı yasanın 14. maddesi uyarınca haklı nedene dayalı olarak iş akdini feshetmekle 35.318,48 TL brüt kıdem tazminatına hak kazandığı mahkememizce kabul edilmiştir.
burda böyle bir ifade kullanılmış ancak;
H Ü K Ü M:Yukarıda izah edilen nedenler ile
- Davanın KABULÜ ile;
200 TL brüt kıdem tazminatı alacağının akdin fesih tarihi olan 05/06/2015 tarihinden,100 TL brüt prim ücreti alacağının dava tarihinden itibaren bankalarca uygulanan en yüksek mevduat faizi ile birlikte,100 TL brüt yıllık izin ücreti alacağının dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalıdan alınarak davacıya ödenmesine
Davacının bakiye miktarlar yönünden ek dava açmakla muhtariyetine
- Davacı tarafından peşin yatırılan 27,70 TL harçtan alınması gerekli 31,40 TL den mahsubu ile eksik 3,70 TL harcın davalıdan alınmasına
- Hüküm tarihinde yürürlükte bulunan avukatlık ücret tarifesi gereğince davanın kabul edilen miktarı ve avukatlık ücret tarifesi nazara alınarak 400 TL nisbi vekalet ücretinin davalıdan alınarak davacıya ödenmesine
- Davacı tarafından yapılan başvuru,peşin harç,vekalet harcı,davetiye ve matbu evrak gideri 59,50 TL,600 TL bilirkişi ücretleri toplamı, 10 davetiye gideri 90 TL,50 TL tanık ücreti olmak üzere toplam 799,50 TL yargılama giderinin davalıdan alınarak davacıya ödenmesine
- Davalı tarafından yapılan yargılama giderlerinin davalı uhdesinde bırakılmasına
- Taraflarca yatırılıp kullanılmayan avansın karar kesinleştiğinde taraflara iadesine
Dair davacı vekili yüzüne davalı yokluğunda yapılan açık yargılamalar sonunda tebliğden itibaren 2 haftalık süre içersinde İstinaf yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı. (istinafta da beni haklı buldular )
Burda 200TL BRÜT kıdem tazminatı dediği şey ne alaka? nasıl bir karar bu böyle anlamadım
Yani şimdi ben bakiye miktarları yöününden tekrardan bir davamı açmam gerekecek?
Zaten 5 yıl sürdü dava.. b
unun bi kısa yol yöntemi falan yok mudur..
cevaplarınız için teşekkürler tekrar
Cevap: Davanın kabulu ile belirtilmeyen kıdem tazminatı alacağı hakkında.
Avukatınız var mıydı?
Kısmi dava açıldığı gibi davada bilirkişi raporu geldikten sonra miktar ıslah edilmemiş veya ıslah harcı tamamlanmamış.
Mahkemelerde hakim taleple bağlıdır. 200 TL kıdem tazminatı istendiği ve muhtemelen sonradan ıslah yolu ile arttırılmadığı için fazlasını veremez.
avukatım varda aslında yok gibi duruyor sanırım.
Şimdi bu dediğiniz( ıslah edilmemiş veya ıslah harcı tamamlanmamış) yani bu durumda ne olacak..
Davayı kazandım istinaftada kabul gördü..
200 TL kıdem tazminatımı verecekler sadece.?
bumudur hakkımız..
ilave davamı açmamız gerekecek şimdi
Şu anda alabileceğiniz 200 TL. Kalanı için yeni dava gerekir.
Yeni dava açtığınızda bu davada tespit edilen alacağın bir kısmı daha zamanaşımına uğrayabilir. Bu nedenle zaman kaybetmeden avukatınızla detayları görüşün.
İşverene 2015/7.ay istifası sonrası kıdem tazminat alacak davası açmıştım
2020/7 ayına kadar zaman aşımı dolmuyor muhtemelen..
Yani ek dava açmak gerekecek bunun için,
ancak kafama takılan bir durum var..
Artık alacak davalarında ARABULUCULUK zorunlu hale geldiği için dava açmadan muhtemelen arabuluculuğamı başvurmak gerekecek tekrar?
Zorunlu arabuluculuk genel olarak işçi alacaklarının tahsilini geciktiriyor olsa da, önceki davada alacağınızın tutarının tespit edilmiş olması nedeniyle arabulucuya başvurduğunuzda işin çözülme ihtimali yüksek.