İlamlı İcra Hakkında (Güncelleme: Tüketici Mahkemesine Yaptıkları İtirazı da Kaybettiler)
Merhaba üstatlar;
İnternet üzerinden aldığım ürünü, xxx liraya aldığım fiyata göndermeyip, iptal eden firma hakkında Thh ye başvurmuş, ilgili xxx fiyatından tarafıma teslim edilmesini istemiş ve olumlu karar almıştım.
Firma akabinde Tüketici mahkemesine itirazda bulundu, savunma yaptım ve davayı tüm masraflar da karşıda kalacak şekilde ve temyiz yolu kapalı şekilde Reddedildi. Mahkeme şahsımı haklı buldu.
Siz değerli üstatlara sormak istediğim;
1- Bu karar ve Thh kararları ile birlikte, ilgili ürünleri xxx liraya alabilmek için icra dairesinde nasıl bir işlem başlatmam gerekiyor.
2- Thh kararında ürünlerin spesifikasyonlarına kadar yazıyor zaten, aynı birebir ürünü ben icra dairesi aracılığı ile, yani xxx lirayı oraya ödeyerek alabilirmiyim? Haciz işleminde haciz memuru bu aynı spesifikasyonda cihazları anlayabilir ve net olarak aynısınımı alacaktır?
3- Şahısların elinde yok ise bu ürünler, o şekilde beyan ederlerse nasıl bir prosedür vardır? Ne yap et bulmu denmektedir, yoksa bu sefer piyasa fiyatınımı vermek zorundalar? Yani piyasada 10 bin lira ise bunlar, şahsıma 10 bin -xxx liramı verirler, piyasa fiyatı prosedürde nasıl belirleniyor?
Siz değerli üstatların yorumlarını beklerim.
Cevap: İlamlı İcra Hakkında (Güncelleme: Tüketici Mahkemesine Yaptıkları İtirazı da Kaybettiler)
Satıcı web sitesine hatalı fiyat mı girmiş?
Cevap: İlamlı İcra Hakkında (Güncelleme: Tüketici Mahkemesine Yaptıkları İtirazı da Kaybettiler)
İki nedenle olmuş olabilir:
1- Fiyat maddi hata olarak yanlış girilmiştir.
2- Dolardaki ani artış nedeniyle ürünü yeniden o fiyata satabilecek şekilde temin etmek imkansızlaşmış, ancak fiyatın güncellenmesi unutulmuştur.
Buradaki bir zorluk da satış iptali ile birlikte ödenen paranın iade edilmiş olması.
Kararın tam metnini (kişisel bilgileri kapatarak) paylaşabilirseniz bir yol bulmaya çalışalım.