2002 Yılından baba mirası..
Merhabalar.
Babam 2002 yılında vefat etti, ben ve diğer kardeşlerimle birlikte o tarihte hakkımızdan feragat ederek imza vererek mal varlığını annemizin üzerine geçirdik. Şimdi annem o malı satmak istiyor, biz bu maldan hukuken pay alabilir miyiz?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Vedat Albayrak
Cevap: 2002 Yılından baba mirası..
Mirastan düşen tüm haklarınızı usulüne uygun olarak annenize devir ettiyseniz artık o mal üzerinde hak iddia etmeye hakkınız yoktur. Anneniz bağışta yapabilir, satışta yapabilir, yani tamamen özgürdür. Ancak tapuda devir yaparken mülkiyet üzerinde geri alım( Vefa hakkını) hakkını saklı tutsaydınız durum farklı olabilirdi. Böyle bir hukuki işlem tesis etmediğiniz anlaşılmaktadır.
Saygılarımı sunuyorum.
Çok teşekkür ederim cevabınız için.
Alıntı:
Vedat Albayrak rumuzlu üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim cevabınız için.
Rica ederim.
Keşke bir hukuki işlem yapmadan önce bir hukukçuya veya bir bilene sorup öyle işlem yapmış olsaydınız şu anda hukuken annenize belki karışabilirdiniz.
Not: Ben hukukçu değilim.
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
Rica ederim.
Keşke bir hukuki işlem yapmadan önce bir hukukçuya veya bir bilene sorup öyle işlem yapmış olsaydınız şu anda hukuken annenize belki karışabilirdiniz.
Not: Ben hukukçu değilim.
Haklısınız, o dönemlerde aklımıza böyle şeyler gelmedi, açıkçası bizde başka havadaydık.
Bir hukukçuya danışmak en mantıklısı ama şahsen cevabın değişeceğini zannetmiyorum, çünkü imza verdik ve haklarımızdan feragat ettik, Belki konunun uzmanı birisi bi bilgilendirme yapar :)