Kira kontratı bitmeden evden çıkmak.
İyi geceler. Bu konuyu bir konuda bilgi almak, bir konuyu danışmak için açıyorum.
Ben bir öğretmenim, henüz atandım. Eylül ayının ortalarında görev yerime yakın olan bir eve taşındım. İlk başta hiçbir problem yokken bir gün evime hırsız girdi. Laptopumu çaldı ve televizyonumu kullanılamaz hale getirdi. Polis ile tutanak tuttuktan sonra ev sahibi ile görüşüp eve korkuluk taktırmak istediğimi söyledim. Başta takılır, halledilir gibi cümleler kurdu fakat 10 gün sonra şehre döneceğini, o zaman konuşabileceğimizi söyledi. 10 gün sonra aradığımda ise türlü bahaneler üretip korkuluğu taktırmaya yanaşmadı. Bugün ise ev sahibinin kardeşi olan sözde yönetici ile bir tartışma yaşadım ve evden çıkma kararı aldım. Olayı hukuki boyuta intikal ettireceğini söylediler.
Bu konularda tecrübesiz olduğum için siz bilirkişilere danışmak istedim. Lehime, en azından onların aleyhine olabileceğini düşündüğüm etmenler şunlar:
-Kira bedeli olarak ayda 700 lira ödüyorum ve internet bankacılığında açıklaması ile birlikte mevcut fakat kira sözleşmesinde 400 TL yazıyor. Bunun vergi kaçakçılığına girdiğini ise henüz öğrendim.
-Aidat olarak daire başına 50 TL alınıyor temizlik ve elektrik için. Fakat henüz temizliğe gelen kimseyi görmedim.
-Apartman yöneticisi olan ev sahibinin kardeşi evime gelip arkadaşımın gözü önünde ben seni vurmaya geliyordum gibi tehditvari cümleler kullandı.
-Binada asansör mevcut fakat ilk sorduğumda çalıştıracaklarını söylediler, 2 2,5 ay geçmesine rağmen, halat bekliyoruz gibi bir bahanedir ürettiler. Son sorduğumda ise dairede kalan 4 kişi aranızda anlaşın parasını ödeyin biz de açtıralım gibi bir cümle kullandılar.
-Eve hırsız girdiğine dair tutanağım elimde mevcut, burada güvende hissetmiyorum.
-Ev ankastre mutfak fakat davlumbaz mevcut değil.
-Kira kontratında doğalgaz ve su gibi ibareler yazıyorken su aboneliği hala inşaat halinde ve aboneliğim yok. Su bedelini apartman yöneticisi gelip istiyor. Evde doğalgaz hattı da yok çünkü ev sahibi masraf yapacağını, 1 sene kalırsan diğer sene bağlatabileceğini söyledi.
Kendimi çok çaresiz hissediyorum. Umarım yeterince sarih bir şekilde durumu ifade edebilmişimdir. İstediğim tek şey evden çıkmak. Ne yapabilirim? Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.