Takipsizlik kararı nasıl kaldırılır?
Merhaba ben 4 kişi hakkında beni dolandırdıkları için şikayette bulundum.
Aralarından ikisi tarafından iki kez dolandırıldım.
Şikayet ettiğim sırada ilk dolandırıcılık için elimde pek delil yoktu ve takipsizlik verildi ve itirazım da reddedildi.
Ancak ikinci dolandırılma ile ilgili yaptığım şikayette elimde epey delil vardı ve 2 kişi için soruşturma açıldı.
Benim elime daha sonra çeşitli deliller geçti ve ben şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum.
Yeniden şikayette bulunsam sonuç alır mıyım?
Cevap: Takipsizlik kararı nasıl kaldırılır?
denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum, adamım...
Alıntı:
FenabirAdam rumuzlu üyeden alıntı
denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum, adamım...
Hocam delliler sağlam,bir sürü konuşma kaydı var.
Ayrıca bir şey sormak istiyorum,şahıslardan birisi diger şahıs için;ben onun ekibindeyim beraber çalışıyoruz diyor.Bu çete olarak yargılanmaları için yeterli mi?
Ceza Hukuku dar yorumlanır, kesinlikle tahmine dayalı çıkarımlar yapılmaz. Ceza yargılaması ve soruşturmasında şüpheden sanık yararlanır ilkesi hakimdir. Bir diğer ifadeyle net, kesin olmayan detaylar şüpheli ile sanık LEHİNE yorumlanır. Kısacası bir kişinin hüküm ( ceza alması için) giymesi için mutlak surette kesin, sağlam ve net kanıtlar olması gerekiyor. Kanıtın eksik veya noksan tarafları şüpheli ile sanık lehine yorumlanır.
Yukarıda yazdıklarım genel ilkelerdir. Konuyla ilgili detaylı cevaplar verebilmek için kanıtları birebir görmek gerekiyor. Şayet detaylı cevap almak istiyorsanız bir avukattan destek almanızı öneriyorum. Zira konu teknik bir konu. Gelişi güzel yapacağınız şikayetler manevi tazminat davası olarak size geri dönme ihtimali vardır.
Saygılarımı sunarım.
Arkadaşlar aranızda avukat olan varsa net bir şey söylemesi mümkün müdür?