Kullanmak için uyuşturucu bulundurmak sebebiyle Denetimli Serbestlik
İyi günler arkadaşlar. Bir kaç ay önce kullanmak için uyuşturucu madde (Esrar) bulundurma sebebiyle karakolda ifade vermiştim. Evime tebligat kağıdı ulaştı. Bu kağıtta 5 yıl süre ile kamu davası açılmasının ertelenmesi ve 1 yıl süre ile denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulduğum yazıyor. Sizlere bu durumla ilgili bir kaç şey danışmak istiyorum.
Sorularum şunar:
-Denetimli serbestliğin başlaması için denetimli serbestlik müdürlüğine veya herhangi bir yere başvuruda bulunmam gerekiyor mu? Yoksa aynı şekilde evime tebligat mı gelecek? (Gelecekse tahminen ne kadar sürer?)
-Evimde ailem ile birlikte yaşıyorum, ilk tebligat evde ben olduğum için şans eseri benim elime geçti. Denetimli serbestlik ile ilgili tebligat ailemden birisinin eline geçerse durumlar gerçekten çok karışacak. Tebligatın adresini değiştirme veya buna benzer bir imkanım bulunuyor mu?
Cevap: Kullanmak için uyuşturucu bulundurmak sebebiyle Denetimli Serbestlik
Kardeşim ekim 28 de bende yakalandım senin eline ulaşan kağıt banada olaydan 2 hafta sonra geldi bana gelen kağıttada erteleme kararı vardı ilk defa yakalandığım için herhalde bunu verdiler senin gibi bende tebligatın eve gelmesini önlemeye çalıştım internette uyapın sms bilgi sistemi var dediler araştırdım şahısa gelen tebligatları mail yolu ile alıp fiziki tebligatı engellemek istiyordum pttye gidip bi kep adresi alıcaktım ordaki bayan gerekli mercilere gidip olup olmayacağını sorup ondan sonra almamı istedi adliyeye gidip tebligatları e tebligat olarak alıp alamayacağımı sordum adliyedeki çalışanlar ise bunun sadece tüzel şirketler için geçerli olduğunu söyledi ancak uyapın sitesinde şahıs olarakta alınıyor yazıyor e tebligat işini eğer halledebilirsen cumhurriyet baş savcılığı ve denetim şubeye giderek pttden aldığın kep adresini bildirmeye çalış eğer yapamazsan tebligat gelmeden ailene bildir kendinide üzme her insan hata yapar önemli olan hatalardan ders almaktır 5 yıldır süren uyuşturucu batağına bu olayla son verdim işimde gücümdeyim sokağa adım atmıyorum şuan denetim tebligatını bekliyorum 2 ay oldu ve hala gelmedi denetim şubeyi arayıp her hafta sorduruyorum dosyanın nerede olduğunu bilmiyorlar aynı olayda yakalanan arkadaşımın uyuşturucudan 3. dosyasıydı ona gelen denetim kağıdında tarih yazıyordu aralık 12de gittiğinde ise denetiminin iptal olduğunu söylediler bize gelen kağıt ona ilk yakalandığında gelmişti o kağıdın uyarı olabileceğinide düşünüyorum bir gelişme olursa bu konu altından yazacağım herkese iyi günler