Boşanma davası sürerken davalının başka biriyle birlikte olması.
Merhaba, yaklaşık 1 yıl önce boşanma davası açıldı. Sebep şiddetli geçimsizlik, doktor raporuyla ispatlanmamış şiddet, maddi ve manevi sorumsuzluk, karşı cinse olan zaaf ve bununla ilgili sosyal medya hareketleri (takip-konuşma vs.).
Dava öncesi karşı cinsle olan doğrudan münasebetiyle ilgili delilim yoktu. Fakat dilekçeye yukarıdaki gibi değindik.
Şu an dava sürerken karşı cinsle olan samimi fotoğraflarına tanık olduk.
Bunların delil olarak gösterilmesi için nasıl bir yol izlenebilir? Davanın gidişatına bir etkisi olur mu?
Araştırdığım kadarıyla ikinci bir dava açılarak (aldatmaya dayalı boşanma davası) süren dava ile birleştiriliyormuş. Bu durumda Avukat yine ilk davadaki gibi bir meblağ talep eder mi? (Maddi durumum elverişli değil maalesef)
Diğer bir sorum da, ikinci bir dava açılmadan ilk dilekçede karşı cinsle ilgili sosyal medya münasebetleri vs şeklinde değindigimizden dolayı mahkemeye bu fotoğrafları delil olarak gösterebilir miyiz?
Teşekkürler
Cevap: Boşanma davası sürerken davalının başka biriyle birlikte olması.
Destek olabilecek birileri olur mu acaba? Açtığımız davada tazminat ve nafaka talebi mevcut. Dava süresince başka biriyle birlikte olmasına dair bir talebimiz olmayacak. Sadece taleplerimizi alabilmek için mevcut davada ileri sürebilir miyiz delillerle, pekiştirici olur mu? İkinci bir dava açmaya gerek var mı? Dava yaklaşıyor desteğinizi rica ediyorum
Avukatınız dosyaya hakim olan biri olarak bu konuda size ne tavsiye etti?
Avukatıma henüz bu konuyu açmadım. Çünkü taleplerimden bir kısmından feragat Edip anlaşmaya gitmem konusunda beni ikna etmeye çalışıyor gibi bir durum söz konusu. O yüzden farklı görüşe ihtiyacım var Yusuf Bey.
- - - Updated - - -
Avukatıma henüz bu konuyu açmadım. Çünkü taleplerimden bir kısmından feragat Edip anlaşmaya gitmem konusunda beni ikna etmeye çalışıyor gibi bir durum söz konusu. O yüzden farklı görüşe ihtiyacım var Yusuf Bey.