-
İsim tashihi davası
eşimle ayrı yaşıyoruz.bu dönemde hamileydim ve doğum yaptım.çocuğu eşimle ayrı yaşamadan önce karar verdiğimiz gibi annemin ismini vererek nüfus idaresine kaydettirdim. şimdi eşim aile mahkemesinde annemden nefret ettiği gerekçesiyle isim iptal davası açmış. bu davanın sonucu nasıl olabilir? neler yapmalıyım? şimdiden teşekkürler.
-
çocuğunuzun adı değiştirilmeyecektir ortada haklı bir sebep bulunmamaktadır
-
Anladığım kadarı ile eşinizden ayrı yaşıyorsunuz ama rwsmi birliktelik devam ediyor.
Sayın mustafafilizoglu' na katılmakla birlikte eşinizin müracaatında ne yazdığını bilemediğimizden az da olsa şüphelerim var. Bu tip davalra nüfus müdürlüğüne karşı açıldığından ve siz resmen evli görünüyorsanız size sorulmadan karar verilebilir. Bundan olayı bence davaya müdahil olmanızda ve annesi olarak itiraz etmenizde yarar var diye düşünüyorum. Çünkü nüfus müdürlüğü çok garip bir isim seçilmedikçe itiraz etmiyor herşey hakim taktirine kalıyor. Bu taktirden önce sizinde fikrinizi duymasında yarar olduğunu düşünüyorum ben şehsen uzun yazdım çünkü avukat olmadığım için düşünce yapısı oluşturmaya çalıştım...