Cevap: E-Haciz & Kredi Hk.
Kredi verip vermeyeceği, bankanın inisiyatifinde olan bir şey. İsterse tüm verileriniz dört dörtlük olsun vermeyebilir ya da e-haciz olsa bile verebilir. Ancak bankalar genellikle kredi notuna bakıyorlar karar verirken. Kredi notunuzu bilmek size daha iyi bir fikir verebilir.
İlginiz için teşekkürler, daha önce hiçbir bankayla çalışmadım. Kredi kartı vb. Ziraat hesap kartım var bunu kullanıyorum ve 7 yıldır düzenli aynı işyerinde çalışıyorum. Kredi alabilme olasılığım nedir acaba?
Alıntı:
onrcnkeles rumuzlu üyeden alıntı
İlginiz için teşekkürler, daha önce hiçbir bankayla çalışmadım. Kredi kartı vb. Ziraat hesap kartım var bunu kullanıyorum ve 7 yıldır düzenli aynı işyerinde çalışıyorum. Kredi alabilme olasılığım nedir acaba?
Yukarıda dediğim gibi, buna banka karar verecek. Başkasının ne dediğinin bir ehemmiyeti yok. Bir banka sen istemeden "onay ver, kredinizi hemen hesabınıza geçelim" der, diğerine yalvarsanız vermez.
Sizin durumunuzda olsam, maaşımın yattığı bankadan kredi isterdim. En yüksek ihtimalin onda olduğunu düşünürdüm.
Kredi notunuz en önemli kriterdir. Banka ona bakar. Uzun zamandır aralıksız çalışıyorsunuz. Bu da önemli.Ama şu günlerde bankalar kredi vermekte çekingen davranıyor maalesef.