Bölge idare mahkemesi kararı
Arkadaşlar idare mahkemesine açtığım davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı idare buna itiraz etti şimdi bölge idare mahkemesi kararı bozar mı yoksa itirazı ret mı eder bu konuda bilgisi olan lütfen cevap verebilir mi ve ne kadar sürede sonuçlanir acaba
Cevap: Bölge idare mahkemesi kararı
İdare Mahkemelerinin verdiği yürütmeyi durdurma kararlarına yapılan itiraz hakkında;
İtiraz edilen merciler, dosyanın kendisine gelişinden itibaren yedi gün içinde karar
vermek zorundadır. İtiraz üzerine verilen kararlar kesindir
Yani Bölge İdare Mahkemesi 7 gün içerisinde karar verecektir.
- - - Updated - - -
Bölge İdare Mahkemesinin ne karar vereceğini dosyayı görmeden bilmek mümkün değildir.
İdare mahkemesi kararı hem usule aykırılıktan hemde geri dönülmesi zor sebepler doğuracağindan yürütme durdurma kararı vermiş gerekce olarak idarenin yapmış olduğu ihraç kararini hukuka aykırı olarak gostermis
Alıntı:
tugra1907 rumuzlu üyeden alıntı
İdare mahkemesi kararı hem usule aykırılıktan hemde geri dönülmesi zor sebepler doğuracağindan yürütme durdurma kararı vermiş gerekce olarak idarenin yapmış olduğu ihraç kararini hukuka aykırı olarak gostermis
Biraz farklı yazmışsınız ancak demek istediğinizi anlıyorum. Zaten bu iki şart birlikte gerçekleşmeden YD kararı verilemez. Gerekçe için hukuka aykırılık yazmışsınız ama ne şekilde bir hukuka aykırılık vardıır hukuka aykırılığın gerekçesi nedir onu yazmamışsınız.
Yukarıdaki sayın üyenin dediği gibi dosya görülmeden bir şey söylenemez. Hatta ber buraz ileri giderek dosya görülse dahi net bir şey sözlenemez diyebilirim.
YD kararı oybirliği ile mi verilmiş yoksa oyçokluğu ile mi? Bir başka ifade ile hakimlerden biri karşı oy yazısı yazmış mı?
Yine de kabaca bir tahminde bulunmak gerekirse YD kararı haklılığın bir göstergesidir. Çok sağlam karşı gerekçeler bulamadıkça bölge idare mahkemesi, idarenin itirazını reddecektir diye düşünüyorum. Ancak kabul etme ihtimaline de hazırlıklı olmalısınız. Geçmiş olsun.
Yürütme durdurma kararı oy birliği ile verilmiş gerekçe olarak ise savunmam alınmadığı ve yüksek disiplin kurulunda herhangi sözlü savunma hakkımdan haberdar olmadığını belirttim idare bunu dayanak göstermediği ve belge koymadığı için bunu gerekçe gostermisler