İş tanımı değişikliği ve IK'nın umursamazlığı
Merhabalar,
6 yıldır özel bir şirkette kalite muayene teknisyeni olarak çalışmaktayım. işe giriş sözleşmemde kalite muayeneci olarak yazmakta ve 8 sayfalık il tanımı elimde mevcut.
Görevim üretim teknisyenlerinin yaptığı işleri şartnamelere uygun üretip üretmediklerini kontrol etmek. Amirlerim tarafından verilen 8 sayfalık iş tanımım bu kontroller ile ilgili.
Yönetim bu işi icra eden tüm kalite muayeneci arkadaşlara artık hem üretim de yapacaksınız hem de muayene dedi. Departmanlarımız muayeneden üretime geçirildi. üretim yapmak bizim iş tanımımızda mevcut değil. muayene teknisyeniyiz yine fakat üretim teknisyenliği de eklendi işimize. üretim teknisyenliği farklı ve zor bir iş bedenen.
insan kaynakları iş kanunu 22. maddeye göre yeni iş tanımı sunmak zorunda fakat sunmayacak. 4 yıllık teknik okul mezunu akıcı İngilizcem var 2 kere yurtdışında toplantılara katıldım, yaptığım iş ve aynı sektörlerde farklı 2 iş kolunda uzmanım yanlış anlaşılmasın fakat yapmamı istedikleri üretim teknisyenliğine ilkokul mezunlarını alıyorlar ve 5-6 sene sonra yeni giren aynı ilkokul mezunu başlayan arkadaş ile aynı seviye ve maaşa sahip olacağım. ilkokul mezunu arkadaşlar hak ediyorlar ise yükselsinler benden daha fazla alsınlar problemim bu değil torpille giriyorlar bu ilkokul mezunu arkadaşlar şirket prosedürleri gereği en az meslek lisesi mezunu olma şartı var.
insan kaynakları bana 22. maddeye istinaden yeni iş tanımı± sunmayacak. Yeni amirim gelip üretim yap diyecek, iş tanımımda yok bu işi yapmıyorum diyeceğim. Düşük performans nedeni ile atılmaya karşı yüksek performansımı belgeleyebiliyorum.
6 senedir senelik 700 saat fazla mesai altına inmedim 1000 saat üzeri yıllık çalışmam var. başka departmanların beceremediği işleri yüklenip şirket para kazansın diye yaptığım işleri belgeleyebiliyorum. Amirimin küçük görücü aşağılayıcı sözlerini(mühendislik diplomam yok diye) belgeleyebiliyorum.
2 yıldır şirket prosedür ve yönetmeliklerine aykırı aylık 400 TL düşürülen maaşımı belgeleyebiliyor ve çalışma bakanlığına şikayetim mevcut şu an teftiş kurulunda belgeleyebiliyorum.
1 ay boyunca gece 00:00 - 08:00 vardiyasında çalıştığımı belgeleyebiliyorum.
Artık gına geldi iş değişikliğini sunmak zorunda oldukları iş niteliği değişikliğini sunmayacaklar değişiklik 1 hafta içerisinde gerçekleşecek.
Niteliklerime uygun şirkette sayabileceğim 4 farklı ve kabul edebileceğim 4 farklı departman var fakat insan kaynakları izin vermiyor.
Vicdanen birçok şeye eyvallah dedik artık yeter diyorum. vardiya+8 saat fazla mesai ile çalışıyorum
vicdan yaptığım mesele milletin ülkenin menfaati milletin parası daha yazmam uygun değil.
bana yazılı iş tanımı sunmaları için ne yapabilirim? sunsunlar ret edeceğim. istifa etmeyeceğim. Çalışma bakanlığına şikayet? noter tasdikli iş tanımı talebi? bu durumdan mustarip tek ben değilim birçok arkadaş var. sendika giremiyoruz sizin şirkete diyor. özeliz ama değil gibiyiz.
Ne yapabilirim? teşekkürler saygılar
Cevap: İş tanımı değişikliği ve IK'nın umursamazlığı
Yazdıklarınızın pekçoğu okunamıyor. Lütfen Türkçe klavye kullanarak tekrar yazınız.