Site yönetimi "satılık daire" ilanı astırmıyor
Merhaba,
Başka bir ile taşındım, dairemi satışa çıkardım ve anahtarı da kapıcıya emanet ettim. Satış için anlaştığım emlak komisyoncusu, dairenin camlarına (iç taraftan) ve balkona "satılık daire" ilanı astı. Daha sonra site yöneticisinin kapıcıya ilanları söktürdüğünü hayretle öğrendim. Daha önce de başka bir daire için aynı şekilde hareket etmişler.
Site yönetiminin, ilan asılmaması yönünde bir karar alındığını ileri sürerek ilan astırmama ve asılan ilanları söktürme gibi bir yetkisi var mıdır?
Konuyu kendi çapımda araştırdım ve yapılan işlemin hukuki olmadığını düşünüyorum. Forumdaki değerli uzmanların bu konudaki bilgisine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ediyorum.
İ. Albayrakoğlu
Cevap: Site yönetimi "satılık daire" ilanı astırmıyor
Anladığım kadarıyla evinize anahtar ile girmezlerse bunu tekrar yapamazlar.
Evi emlakçıya verdiğinize göre kapıcıdan anahtarı alın ve başka bir kopyası varsa girmemesi konusunda kesin dille uyarın.
Kapıcıya kendi rızanızla anahtarı verdiğiniz için konut dokunulmazlığını ihlal suçu oluşmamıştır. Buna benzer hareketin tekrarı halinde bu suçtan şikayette bulunacağınızı söyleyin.
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Anladığım kadarıyla evinize anahtar ile girmezlerse bunu tekrar yapamazlar.
Evi emlakçıya verdiğinize göre kapıcıdan anahtarı alın ve başka bir kopyası varsa girmemesi konusunda kesin dille uyarın.
Kapıcıya kendi rızanızla anahtarı verdiğiniz için konut dokunulmazlığını ihlal suçu oluşmamıştır. Buna benzer hareketin tekrarı halinde bu suçtan şikayette bulunacağınızı söyleyin.
Teşekkür ederim, ama asıl öğrenmek istediğim konu, yönetimin bu şekilde ilan astırmama hakkı var mıdır? Ortada çıkarttıkları bir yönetim kararı olsa bile benden ilanları kaldırmamı isteme hakları var mıdır?
Sent from my iPhone using Hukuki NET
Alıntı:
albayrakoglu rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim, ama asıl öğrenmek istediğim konu, yönetimin bu şekilde ilan astırmama hakkı var mıdır? Ortada çıkarttıkları bir yönetim kararı olsa bile benden ilanları kaldırmamı isteme hakları var mıdır?
Sent from my iPhone using
Hukuki NET
İsteyebilirler muhakkak. Herkes herkesten bir şey isteyebilir. Önemli olan siz bu isteği yerine getirmezseniz bir yaptırımı olup oılmadığı ki benim bilgim dahilinde böyle bir şey yok.
Tam tersine, siz anahtar vermediğiniz halde evinize girerlerse, "konut dokunulmazlığına tecavüz" suçu işlenmiş olur.
Teşekkürler. Peki binanın dış cephesine ve/veya balkon tarafına ilan asılırsa site yönetiminin herhangi bir yetkisi/yaptırım hakkı var mı?