Avukatın fazla para istemesi
Merhaba,
Aileme olan bir borçtan kefaletimden dolayı icra takibi başladı. Avukatla görüşüp 4500 lira olarak anlaştık. 8 ay ödeme yaptım. 5125 TL ödeme yapmışım. Daha sonra avukat arayarak tekrar 2500 TL daha ödemem olduğunu söyledi. Bugün tesadüf eseri uyap a girdiğimde borcun toplamının 1700 TL KDV harç dahil 2200 TL olarak gördüm. Sizce ne yapmam gerekiyor?
Cevaplarınız için teşekkür ederim
Cevap: Avukatın fazla para istemesi
UYAP'taki rakamlar tam doğruyu yansıtmayabilir. İcra dairesine giderek borcu kapatmak istediğinizi söyleyip kapak hesabı yapılmasını isteyin.
Bakalım ne çıkacak?
Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Kapak ücretinin daha düşük çıkması durumunda neler yapabilirim? Avukatlık bürosunun hesabına havale ile ödeme yapmıştım ispat niteliğinde midir bu
İcra dairesinde daha az çıkması halinde icra dairesine ödeme yaparak dosyayı kapatabilirsiniz.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
İcra dairesinde daha az çıkması halinde icra dairesine ödeme yaparak dosyayı kapatabilirsiniz.
Önce geçmiş ödemelerinizin dosyada olup olmadığını kontrol edin.
Avukata kalan 2500'ü de mi göndermiştiniz?
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Malesef ailem korkmuş ve göndermiş icraya vereceğini söyleyince. Elimde banka dekontları var. Uyapta işlenmiş herhangi bir ücret yok
Sağlıklı bilgiyi icra dairesinden alabilirsiniz. Kapak hesabı yaptırın. Makbuzlar ile giderek ödemelerin kayda geçip geçmediğini kontrol edin.
Fazla ödeme olduysa önce sözlü olarak avukattan farkı talep edin.