İs yeri degisikligi tazminat hakki dogurur mu?
Merhaba ,
İsyerim istanbul icinde yaklasik olarak 50 km den fazla tasinacak. Yeni tasinan yer icin de servis hizmetinin devam edecegi soyleniyor. Fakat ben mumkunse tazminatimi alip isten ayrilmak istiyorum boyle birsey mumkun mudur ?
Bir de ben ise 1 mart 2018 de basladim. Tazminat hakkina sahip olmak icin istifami 1 marttan sonra mi vermem gerekir yoksa istifayi verdikten sonrasindaki ihbar suresince yaptigim calismayla 1 marti gecirirsem de 1 yillik kidem tazminatina hak kazanir miyim?
Cevap: İs yeri degisikligi tazminat hakki dogurur mu?
Kıdem tazminatı için gereken süre, ayrıldığınız tarihte en az 1 yılı tamamlanmış olmasıdır.
Yani ihbar sürenizin sonunda 1 yılı tamamlamış olursanız, kıdem tazminatı için gerekli süre şartını sağlamış olursunuz.
Kıdem tazminatına hak kazanabilmek için ilk şart ise, haklı bir sebebin olması.
YArgı makamları da aynı büyükşehir belediye sınırları içindeki yer değişikliğini esaslı değişiklik olarak kabul etmediğinden, tazminata hak kazanamayabilirsiniz.
Cok tesekkurler cevap icin. İstanbul icin belki farkli uygulama olur sanmistim ama demek ki olmuyormus.
Bu taşınmanın esaslı değişiklik olacağını kabul etsek bile, bu değişiklik size bildirildikten sonra 6 gün içinde kabul etmeyip iş akdinizi haklı nedenle feshedebilirsiniz. Bu durumda 1 yıl dolmamış olduğundan kıdem tazminatı alamazsınız.
Değişiklik üzerinden 6 gün geçtikten sonra (sizin durumunuzda 3,5 ay sonra) esaslı değişiklik bile olsa buna dayanarak haklı fesih yapamazsınız.
Dolayısıyla İstanbul içinde işyeri değişikliğinin esaslı değişiklik olup olmaması aslında sizin için durumu değiştirmiyor.
Haklisiniz tesekkurler. Birde bu tasinma olayini bize once maille Nisan gibi duyurdular ve bu mailde kesin ifadeler yoktu. 2019 un ikinci ceyreginde xx lokasyonu civarina tasinilmssi planlaniyor. Kesinlesmesi halinde daha detayli bilgi verilecektir dendi ve sonra aylarca ses cikmadi. Bu gibi durumlarda bu maili kanit gosterebilir miyim tasinma bildirisi olarak her ne kadar kesin dille yazilmis olmasa da ?