Cevap: Otel kayıtları acil
Otelde kalanların emniyete bildirilmesi çok eskiden beri süregelen bir uygulama. Daha önceden, her gece bir tutanak düzenlenir ve bu tutanak karakola teslim edilirdi.
Şimdi nasıl yapılıyor bilmiyorum ama teknolojinin geldiği noktayı düşünürsek, aşağıdaki gibi olmalı. Bunların sadece tahmin olduğunu ancak bu şekilde olmasının çok kuvvetle muhtemel olduğunu söyleyebilirim.
Muhtemelen emniyetin bu konu ile ilgili bir portalı vardır, otel görevlileri, misafirin TC kimlik numarası dahil bilgilerini bu portala girerler.
Bu portala tüm oteller giriş yapabiliyor ama sorgulamayı sadece emniyet yapabiliyor olmalı.
Yani bahsettiğiniz bilgiye internete giren herkes ya da bir otel görevlisi erişemez. Ancak emniyetten ilgili kişilerce erişilebilir. Muhtemelen belli bir otelde belli bir tarihte kimler kalmış ya da belli bir TC kimlik no'suna sahip bir kişi hangi tarihte hangi otelde kalmış bilgilerine emniyette yetkili kişiler erişebiliyor olmalı.
Cevap: Otel kayıtları acil
Önceki tarihli bir forumda otel çalışanı bir üyemizin sorusu konuya ışık tutar mahiyette...
Alıntı:
MemoSoruyor rumuzlu üyeden alıntı
Ben bir otel çalışanıyım. Akşamları saat 24.00 itibariyle Emniyet Müdürlüğüne ''AKBS'' adlı bir bilgisayar programı ile tüm müşterilerimizin kimlik bilgilerini iletiyorum. Haliyle müşterilerimizin aralarında nadir olsada Emniyet tarafından aranan kişilerde çıkıyor.
Müşterilerimizin arasında Emniyet tarafından aranan kişiler olduğunda sabaha doğru polisler otele geliyorlar ve aranan kişinin oda numarasını öğrendikten sonra yukarı çıkıp müşterimizi odadan alarak götürüyorlar.
Sorularım ise şunlardır;
Polislerin herhangi bir yazılı belgesi olmaması durumunda odaya çıkarak müşterimizi tutuklaması yasalmıdır?
Emniyete bilgi iletmemizden dolayı, polislerin yazılı belge olmadan otel odasına çıkarak müşterimizi tutuklama
hakları varmıdır?
Bu tarz durumlarda polisler müşterinin odasına çıkıp müşteriyi tutuklayabilirmi yoksa müşterinin çıkış yapmasınımı beklemelidir?
Konuyu bilen arkadaşlarım varsa eğer detaylı bir şekilde anlatırlarsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
https://www.hukuki.net/showthread.php...sini-Tutuklama