Garantiye gönderilen bilgisayarın hasar görmesi kargoya karşı haklarımız nedir ?
Merhaba,
Garanti hizmeti için bilgisayarımı kargoya verdim. Kargo biglisayarımı kırmış [ içindeki parçalar sağlam sadece kasa hasar görmüş]. Garanti servisi tutanak tutmuş. Orjinal kutusunda,Köpük beslemeli, Bubble poşet ile sarılı ve çift kutu içerisinde diyerek tutanakta belirtilmiştir. Fakat kargo personeli kırılma taşıma kaynaklı mı oluştu ? kısmına hayırı işaretlemiştir. Kargo firması tutanağa istinaden benden tazmin formu doldurmamı istedi. 1 hafta sonra dönüş yapıldı. Paketleme iyi yapılmadığı için kırıldığı tespit edilmiştir diyerek ödeme yapmayacaklarını belirttiler.
Paketlemenın yukarıda belirttiğim gibi gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Garanti servisinde de hem fotoğraflı hemde videolu kanıtlar var.
Gönderilen ürün 2.el ama birkaç aylık yeni bir ürün. Ürünün tutarı 240tl + birde kargo parası 80tl.
Tutar düşük ama ben tutarda değilim keriz yerine konulmama sinir oldum. Hakkımı nasıl arayabilirim. Avukat tutsam değer mi sizce ?
Cevap: Garantiye gönderilen bilgisayarın hasar görmesi kargoya karşı haklarımız nedir ?
Kargonun ambalajı zarar görmüş mü?
Cevap: Garantiye gönderilen bilgisayarın hasar görmesi kargoya karşı haklarımız nedir ?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Kargonun ambalajı zarar görmüş mü?
kargonun dış kutusunu ambalajcıdan sıfır almıştım. baya bi hırpalanmış. 2. kutunun içindeki köpük beslemesi de kırılmış. beyaz köpük kırılan yerde yeni kırıldığı belli. 2. kutunun içinde kasaya ait kırılan ufak parçalarda mevcut , servisin kaydettiği videoda görünüyor .
Alıntı:
osi007 rumuzlu üyeden alıntı
kargonun dış kutusunu ambalajcıdan sıfır almıştım. baya bi hırpalanmış. 2. kutunun içindeki köpük beslemesi de kırılmış. beyaz köpük kırılan yerde yeni kırıldığı belli. 2. kutunun içinde kasaya ait kırılan ufak parçalarda mevcut , servisin kaydettiği videoda görünüyor .
Ambalajda hasar varsa aslında servisin teslim almaması daha mantıklı olurdu. Ama yine de hasarın kargodan kaynaklandığını gösterir.
Avukat tutmaya gelince, avukatınıza ödeyeceğiniz ücret muhtemelen birkaç bin lira olacak ve bu parayı davayı kazansanız da alamayacaksınız. Öncelikle tüketici hakem heyetinde şans denemek daha mantıklı görünüyor.
Servisteki görüntüleri de iyi muhafaza edin.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Ambalajda hasar varsa aslında servisin teslim almaması daha mantıklı olurdu. Ama yine de hasarın kargodan kaynaklandığını gösterir.
Avukat tutmaya gelince, avukatınıza ödeyeceğiniz ücret muhtemelen birkaç bin lira olacak ve bu parayı davayı kazansanız da alamayacaksınız. Öncelikle tüketici hakem heyetinde şans denemek daha mantıklı görünüyor.
Servisteki görüntüleri de iyi muhafaza edin.
aslında merak ettiğim bir konu da bu. şimdi ortada alınan yada satılan bir mal yok. Kargo hizmetinden alınan hasar için tüketici hakem heyeti ilgilenir mi ? eğer öyleyse hiç vakit kaybetmeden başvurayım.
Mal şart değil, hizmet de kusurlu olabilir.
Alıntı:
osi007 rumuzlu üyeden alıntı
Fakat kargo personeli kırılma taşıma kaynaklı mı oluştu ? kısmına hayırı işaretlemiştir.
Bu belgede sizin imzanız var mı?
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Bu belgede sizin imzanız var mı?
Hayir. Imzam yok. Garanti servisi tutmus tutanağı. Bana hiçbir bilgi verilmedi.
Elinizdeki tüm bilgi ve belgelerle tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. Sayın Şenol beyin de belirttiği gibi ortada alınan ya da satılan bir mal olmasa da ayıplı bir hizmet söz konusudur. Daha fazla ayrıntı için 6502 s. Yasa'daki ayıplı hizmet ile ilgili bölümleri gözden geçirin. TSHH'ne başvuru ücretsiz ve basittir.
Malesef kargo şirketleri taşımada yeterli dikkat ve özeni göstermiyorlar. Kargoyu teslim ederken de önce teslim tesellüm tutanağına imza attrıp sonra kargoyu teslim ediyorlar. Bu tutanağa atılan imza kargoyu tam ve sağlam olarak teslim aldığınız anlamındadır.
Ambalajında yırtık, ezik, deforme vb olmasa dahi açıp bakıp kontrol ettikten sonra imza atmanız yasal hakkınızdır. Elbette kontrol etme süresi abartılmamalı, kargo görevlisinin sizden başka kişilere de kargo teslim edeceği unutulmamalıdır. Şahsen ben görevli, kargoyu kontrol ettirmeden imzalatmak isterse ya teslim almıyor ya da imzamın yanına "kargo görevlisi ısrarıma rağmen imza atmadan önce kontrol etmeme izin vermemiştir" şeklinde şerh düşüyorum.
Kuşkusuz olası bir sorunda olay yargıya intikal ettiğinde yazılan bu şerhin yazanı ne derece koruyacağı da hakimin takdirine kalmıştır.