Şikayetimi dilekçeyle geri çektim ama dava açılmış
Geçen yıl temmuz ayında kardeşim oyun hesabı almak istedi, bir hesap buldu ben de kendi banka kartımdan parayı oyun hesabını satan kişiye yolladım. Kişi parayı aldıktan sonra hesabı kardeşime vermemiş, her yerden de engellemiş. Gidip şikayetçi oldum savcıya ifade verdim, bu yılın ilk aylarında dolandıran kişinin babası beni arayıp özür diledi ve paramı vereceğini şikayetimden vazgeçmemi istedi. Paramı verdikten sonra dilekçeyle şikayetimi geri aldım, ama ekim ayında telefonuma mesaj geldi. Eylül 2018'de dava açılmış ve ayrıntılarda "İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi - Ceza Dava Dosyası - Tevzi Biriminden İlk Çıkış" yazıyor. Eğer gelmezseniz zorla getirileceğiniz ihtar olunur yazıyor. E devletten baktım müşteki konumundayım, ama şikayetimi geri çekmeme rağmen neden dava düşmedi? Ve neden zorla gitmezsem zorla getirileceğimi söylüyorlar? Yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: Şikayetimi dilekçeyle geri çektim ama dava açılmış
Banka ve kredi kartı aracılığı ile yapılan dolandırıcılık nitelikli dolandırıcılık suçu olduğundan bir kez sikayet edildi mi artık ondan geri dönüş yoktur. Siz sikayetinizi geri çekseniz de savcılık kamu davası açar. Sizinkinde de böyle olmuş.
Eğer sikayetçi değilseniz ilk duruşmaya gidip "ben paramı aldım, sikayetçi değilim, davayı katılan sıfatı ile takip etmeyeceğim" deyin. Bunları aynen söyleyin.
Bu durumda artık sizin dava ile bir ilginiz kalmaz. Dava devam eder ve kişi cezasını alır.
Not: İlk duruşmaya mutlaka gidin. Aksi halde zorla getirme kararı verebilir hakim.
Cevap: Şikayetimi dilekçeyle geri çektim ama dava açılmış
Teşekkür ederim dediklerinizi yapacağım