-
İcra Tebligatı ve İtiraz
Merhabalar,
2 yıl önce Doğan Haber Ajansı ile yıllık abonelik için görüşmüştüm, bana gönderilen kullanıcı panelini inceledim beğenmedim ve adresime kargolanan sözleşmeyi imzalamadım.Sözleşmeyi imzalayıp göndermediğim için DHA çalışanı aradı ve ürünü kullanmayacağımı iptal etmek istediğimi söyledim tamam dedi kapattı.Çalışan iptal etmemiş olacak ki birkaç ay boyunca fatura örnekleri adresime geldi.Tekrar mail attım geri dönüş olmadı, 2017 Aralık ayında DHA çalışanı iletişime geçip borcum olduğunu ve ödememi söyledi durumu anlattım tamam dedi kapattı.Bugün icra tebligat mektubu elime geçti.
Kağıtta "Senet ve tarihi ve senet yoksa borcun sebebi : muhtelif fatura alacağı" yazılmış.
Benim bu kurumla hiçbir anlaşmam,sözleşmem yok.Bu parayı benden tahsil edebilirler mi? Pazartesi günü itiraz dilekçesi dolduracağım, kurum ile ticari ilişkim yok borcumu reddediyorum demem yeterli midir?
Saygılarımla.
-
İcra Tebligatı ve İtiraz
Haklı veya haksızlık durumunuza birsey diyemem ama borca itiraz etmek istiyorsanız bunu tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içerisinde yapmalısınız. İtirazınızı ilgili icra dairesine hitaben yazmanız ve açıkça itiraz sebeplerinizi belirtmenizde fayda vardır .
Örneğin , Tarafıma ....... tarihinde tebliğ edilen Ödeme emrindi alacakli olarak görülen tarafa herhangi bir borcum yoktur , aramızda hukuki veya bir sözleşme ilişkisi bulunmamaktadır , bu nedenle borcun tamamına , faize ve tüm fer’ilerine itiraz eder takibin durdurulmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim . Diyerek itiraz dilekçenizi ilgili icra dairesine giderek teslim edebilirsiniz .
Not : Yetkili icra dairesinde açılıp açılmadığını kontrol etmelisiniz yetkisiz bir icra dairesinde açılmışsa bunada suresinde itiraz etmelisiniz .