Ödediğim kömür parasının bina yönetimi tarafından tekrar talep edilmesi
İyi günler. 22 dairelik bir binada oturuyorum ve geçen hafta bina yönetimimiz değişti. yeni yönetim seçildikten 2 gün sonra kapıma gelerek eski yöneticinin 2 ay önce binanın banka hesabına dolar olarak yatırdığım kömür parası dahil bütün parayı alıp kaçtığını, yeni bir kömür firmasıyla anlaşma yapıldığını ve 10 gün içerisinde kömür parasını ödemezsem dairemin vanasını kapatacaklarını belirttiler. Böyle bir hakları olmadığını iddia ettiğimde ise bana " Eski yönetimin borçlarından yeni yönerim sorumlu tutulamaz" tarzında bir kağıdı eski yöneticiye imzalattıklarını, hesaptan çekilen paranın benim sorunum olduğu ve eski yönericiden kendim almam gerketiğini söylediler. 5 Kasım tarihinde gerçekleşen bu olay sürecinde henüz bina hesabına 4 dairenin kömür parasını ödediğini öğrendim(bu tarihte sitemizdeki diğer binalarda kalöriferler çoktan yanmaya başlamıştı). Eski yöneticiye ulaştığımda ise parayı hesaptan çektiğini kabul etti, binamızın asansörlerinin kırmızı etiket sebebiyle kapatılması yüzünden parayı çektiğini ve oraya kullanmayı düşündüğünü fakkat acil bir iş için il dışında olduğunu ve geri döndüğünde parayı yeni yönetime teslim edeceğini söyledi. Kömürün neden alınmadığını sorduğumda ise kömür firması ile yapılan anlaşma gereği 10 ton kömür parası toplanmadan kömür getirmediklerini ve henüz 4x1.8= 7.2 ton kömür parası toplandığını belirtti. En kötüsünü düşünerek eski yöneticinin kaçması halinde benim nasıl hareket etmem gerektiği, böyle bir konuda kimin haklı olduğu konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Öğrenciyim ve benim böyle bir parayı tekrar ödeme şansım yok, 1 haftadır alakalı bütün kanunlara kendi bilgim çerçesinde baktım ve bir sonuç bulamadım.
Cevap: Ödediğim kömür parasının bina yönetimi tarafından tekrar talep edilmesi
Parayı yönetici dediğiniz kişinin şahsi hesabına mı yoksa apartman yönetimi hesabına mı gönderdiniz?
Cevap: Ödediğim kömür parasının bina yönetimi tarafından tekrar talep edilmesi
Ben parayı bina adına açılmış olan banka hesabına yatırdım. Eski yöneticinin hesaba sadece yönetici sıfatıyla ulaşımı vardı.