Evden Çıkarılma ve Ecrimisil Bedeli
Merhaba Değerli Hukuki.net Üyeleri
1998 yılında bir müteahhittle adi sözleşme yaparak iş karşılığında bir daire aldım, satın aldığım dairenin kapı ve pencere doğramalarını yaptım.Ardından müteahhit ve arsa sahibi davalık oldular, arsa sahipleri müteahhide geç bitirme, imara aykırı yapma, kaçak kat çıkma, sözleşemeye aykırı davranma vs. sebeplerden dava açtı ve kazandılar.Bunun üzerine müteahhit elindeki bütün daire ve dükkanları kaybetti ve hepsi arsa sahiplerinin eline geçti, velhasıl ben ve benim gibi müteahhitten ev alan 13 kişi de evi kaybetti, arsa sahipleri evin tapusunu kendi üzerlerine aldı ve bize evi tahliye etmemiz ve ecrimisil ödememiz gereken davalar açtı, biz her ne kadar tüm bu davalara karşı davalar açsak da hepsini kaybettik ve bir komşumuzun dairesi de gitti ve kendisinden 80.000 TL ecrimisil bedeli aldılar, dava şuan temyizde her an gelebilir, arsa sahipleri 1-2 aya kalmaz bizi evden çıkaracaklarını söylüyorlar, evden çıksak yine iyi, ecrimisil bedelini de ödememiz gerekiyor.Sizce ne yapabilirim? Aklımdan müteahhide yaptığım doğramaların parasını almak için dava açmak geçiyor ama elimde fatura yok, fatura da kesmedim, aynı zamanda müteahhitin üzerine kayıtlı herhangi bir malvarlığı da yok.Benimle aynı durumda tam 13 kişi var onların da elinde müteahhit ile yaptıkları noter satış sözleşmesi var.Sizce hakkımı nasıl arayabilirim, sonuçta 1998'den beri bu dairede oturdum, başka bir daire alacak yada kiraya çıkacak durumum da yok.Nasıl bir yol izleyebilirim?
Yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar....