2. Defa Savcılığa Çağrılıyorum
Merhabalar, yaklaşık 1.5 Yıl önce işlediğim siyasi suç nedeniyle ifadeye çağrılmıştım. Sonrasında savcılığa sevk edildim, savcı ifadesini de tamamladım mahkeme günü geldi. 16 Ekim'de mahkemeye çıktım ve mahkeme kararı 17 Aralık tarihine erteledi. Az önce şubeden arayıp yarın yine savcılığa gideceğimi söylediler, zaten savcılığa ifade verdiğimi ve mahkemeye çıktığımı söyledim ama dosyanın savcılığa henüz gitmediğini söylediler. Ayrı olarak 2. Bir dosya mı var yoksa farklı bir şey mi?
Cevap: 2. Defa Savcılığa Çağrılıyorum
Siyasi suç için savcılığın hazırladığı iddianame mahkemece kabul edilmiş ve dava başlamış. İddianeme mahkemece bir gerekçe gösterilerek savcılığa iade de edilebilirdi. Böyle bir durumda tekrar çağrılmış olsaydınız ilk suçla ilgili olduğunu düşünebilirdik. İddianame mahkemece kabul edilip dava başladığına göre ilk suçla ilgili olduğunu tahmin etmiyorum ama yine de belli olmaz.
İkinci defa çağrılmanızın nedenini bilemeyiz. Bunu öğrenmenin yolu gidip bizzat sormanız. Bir yanlışlık olabilir, ikinci başka bir suçtan şüpheli veya tanık olarak ifadenizin alınması gerekebilir vb. Gidip bizzat öğrenin. Avukatınız olmadan ifade vermeme hakkınız olduğunu unutmayın. Zira çoğu kez bu hakkınızı hatırlatmazlar. Umarım can sıkıcı bir durumla karşılaşmazsınız.
Cevap: 2. Defa Savcılığa Çağrılıyorum
İlk dosyada olayla ilgili SS'lerin yarısı bulunuyormuş, diğer SS'leri farklı bir tarihmiş gibi tekrar dosya haline getirip savcılığa vermişler. Savcı diyor ki; "Mahkemeye çıkmışsın neden aynı şeyi tekrarladın?" SS'ler 2017 Yılında alındığı ve paylaşımlar aynı tarihte yapıldığı için tarihin yazdığı kısımda yıl görünmemiş, sadece 9 Ağustos olarak görünmüş fakat güncel olarak bakılırsa 9 Ağustos 2017 Yazdığını bizzat kendileri de göreceklerdir. 1 Yıllık dosyanın ve dikkatsizliğin getirdiği sonuç aynı suçtan 2 Farklı mahkemeye çıkmama sebep oluyordu, avukatın da yardımıyla sorunu çözdük. Dosyadaki SS'lerin diğer dosyadakilerle birleştirileceğini söyledi, mahkemeyi nasıl etkiler bilmiyorum. Eğer hapis cezası verilirse 3 Yıl sonrasına ertelenmesini onayladığım için hakim diğer duruşmaya gelmeme gerek kalmadığını söyledi, umarım bu sonradan eklenen dosyalar mahkemeyi karıştırmaz da evden polisler alıp mahkemeye çıkarmaz.