Cevap: Emlakçı seneti vermiyor
1-Senet kaç liralık?
2-Senedin üzerinde "ev depozitosu olarak" gibi bir ibare var mı? Yoksa normal düz senet mi?
Depozito gibi bisey yok sadece normal duz senet var.
Düz senet = borcu kesin olarak kanıtlayan bir belge.
Üzerinde ne yazıyorsa onu sizden alabilir. Kendiniz ödemezseniz icra yolu ile üstüne faiz ile avukat ve icra masrafları ekleyerek alır.
Anladım sizi ama aspiratördeki yağlar icin de temizlik parası talep edilmesi vermemem durumunda senetin verilmemesi ve mahkemeye vermesi normal birsey mi? Bu ev tasınmazına zarar vermek anlamına mı geliyor? Her evden ayrılan ayrıntılı temizlik yapmak zorunda mı? Ben temizledim genel alarak ama orası kalmıs. Bilmedigim için soruyorum.
Senet sizden alacağı bir paradır. Evle sepozitoyla aspiratörle 150 lirayla hiç bir ilgisi yoktur. Burayı netleştirelim önce.
Siz aspiratörü temizlerseniz ya da 150 lira verirseniz bile bu senedi size vermesini gerektirecek bir şey yok.
Senedinizin kaç paralık olduğunu sormama rağmen söylemediğinizden gerisi için yorum yapamıyorum.
Kusura bakmayın kacırmısım yazdıgınızı 7200tl senet var yanı yıllık kıra bedeli.
7200 liralık senedi size vermek için 150 lira istiyorsa 150 lirayı verip senedinizi almanızı öneririm. Çünkü elindeki senet, sizin ona şartsız şurtsuz 7200 lira borcunuz olduğunu gösteriyor.