Apartman panosundan hakaret olur mu?
Merhaba,
Apartmanda projeye aykırı ortak alanın projeye uygun hale getirilmesi için diğer tüm kat maliklerine dava açtım.
Kat maliki olan yönetici hiç görevi ve üstüne vazife olmadığı halde kilidi kendinde olan apartman panosuna "ayıplı alınan mülkün ayıbının tarafımızca düzeltilmesi isteği" ile kat maliki tarafından dava açılmış şeklide bir ifade kullanarak yazı asmış. Sanki ben kendi dairemin eksikliğini diğer maliklere yaptırmak istiyormuşum gibi bir ithamda bulunmuş, olayı çarpıtmış.
Bu yaptığının hakaret olduğunu düşünüyorum. Bir diyeceğin var ise git mahkemede söyle, apartman panosuna insanı rencide edici böyle bir ifade yazılabilir mi?
Burada hakaret suçu oluşmuş mudur? Şikayette bulunmayı düşünüyorum.
Cevap: Apartman panosundan hakaret olur mu?
Neyi hakaret olarak algıladınız?
Yönetici burada bildirimde bulunmuş. Anlattıklarınızda hakaret unsuru göremedim.
Eğer yasada ortak alanlardan sayılan yerlerdeki bir bozukluk, eksiklik vb. den bir daire bile zarar görse bunun giderilmesi için gereken masraflara zarar gören daire sahibi de dahil olmak üzere tüm malikler katılmak zorundadır. Dava açtığınıza göre bunu mutlaka siz de biliyorsunuz.
Ancak başta da belirttiğim gibi hakaret nedeni ile şikayette bulunmanızı gerektiren bir durum yok.
Şimdi bakalım:
"ayıplı alınan mülkün ayıbının tarafımızca düzeltilmesi isteği ile kat maliki tarafından dava açılmış"
Siz ayıplı mı aldınız? Evet.
Ayıbın düzeltilmesini mi istiyorsunuz? Evet.
Kat malikleri tarafından ortaklaşa düzeltilmesini mi istiyorsunuz? Evet.
Kat maliki misiniz? Evet.
Dava açtınız mı? Evet.
Yukarıdakilerden birisi hakaret içeriyor mu?
Hayır.
Öyle diyorsanız uzatmayacağım.
Dava projeye aykırılığın eski hale getirilmesi davası. Kendince kelime oyunları ile beni rencide etmeye çalışıyor. Ayıplı malı alan aslında kendisi.
Teşekkür ederim.