Kırmızı da geçti hızı ortalama 80 - 120 civarlarında ve bana çarptı. Ben her türlü zararı gördüm.
Meslek lisesi öğrencisiyim staj çıkışı motorsikletim ile çıktım yatılı okuyorum ara öğün veriliyor yurtta ona yetişmek için motor ile gidiyorum akşamları dolmuş sıkıntı olduğu için çıktım neyse yanımda belediye otobüsü kırmızı da beraber durduk ben motor sürücüsü olduğum için en sağ şeritte bekliyorum neyse yeşil yandı belediye otobüsü ile aynı anda kalktık belediye otobüsü solundan gelen özel halk otobüsünü görme acısı olduğu için aniden durdu ve ben ortada kaldım ama Allah'tan gördüm bu araç kırmızı ışık ihlali yapıp bana çarptı ben sarhoş gibi yurumeye başladım kaldırıma çıktım kalabalık oldu adam geldi yanıma beni ordan alıp götürmek istedi herkes adama bağırıp çağırıyordu ben o sinirle ben seni gormesem iki dakika için benim ustumden gecseydin ölümü cenazemimi götürürecektin buradan dedim yaya olarak karşıya geçen insanlardan birisi avukat onlar bana öldü gözüyle bakmışlar düşme etkisi ile bana işte güvenlik kamera görüntüsü var sonra o avukat görgü tanığı oldu ifade verdi şikayetci ol sonuna kadar arkandayim dedi bu durumda benim davayı kaybetme durumum varmı ben ehliyetsiz kullandığım için ben o gün hastanede iken trafik cezasını idari para cezası olarak çektim cezami ben devamsızlık yaptım mecbur psikolojik olarak bunaldım ehliyet direksiyon sinavima bı hafta kalmıştı herşey alt üst oldu öğrenci olup calisamadim için sonuç ne olur 20 gün önce felan uzlaşmacı yönlendirdiler adam inkar ediyor birde ehliyetsiz bindiği için o suçlu diyormuş kavşaktaki mobeseler bozulmuş o yüzden ziraat bankası normal kameralar acısı yok ama sanstan ATM kameraları biri adamın kırmızıda geçtiğini kanıtlıyor bana çarpması net değil ama normal büyük bir kavşak olduğu için sistemsel olarak ATM tarafına yeşil yanıyor normal olarak da bana çarpan adama kırmızı böyle kanitlaniyor üstüne avukatlığımı yapan abininde görgü tanıkligi ifadesi var peki ehliyetim olsa ölsem ne olucakti peki orda yada sakat kalsam sizce abilerim sonuç ne olur avukatligimi yapacak kişi ben olumlu konuştu sen kazanırsın dedi ama birde buraya sormak istedim herkese hayırlı sabahlar
Cevap: Kırmızı da geçti hızı ortalama 80 - 120 civarlarında ve bana çarptı. Ben her türlü zararı gördüm.
Bir iki gün önce de yazdım. Yaygın olarak yanlış bilinen bir konudur, siz ehliyetsizlik bir yana kör kütük sarhoş da olsanız, aracınızın muayenesi sigortası da olmasa, bunlarla ilgili cezalara çarptırılırsınız -ki ehliyetsiz olduğunuzdan zaten cezanızı ödemişsiniz- ama bu durumun kazadaki kusur paylaşımına etkisi olmaz. Yani sizin ehliyetiniz olsa yüzde kaç kusur alacaksanız, ehliyetiniz olmasa da aynı yüzde kusuru alırsınız. Yani karşı tarafın söylediği "ehliyetsiz bindiği için o suçlu" hiç bir şey ifade etmez. O da muhtemelen uygulamayı yanlış biliyor. Geçmiş olsun.
Cevap: Kırmızı da geçti hızı ortalama 80 - 120 civarlarında ve bana çarptı. Ben her türlü zararı gördüm.
Çok teşekkür ederim bu deliller ile davayı kaybetme durumum varmı tahminen de olsa süreç nasıl olur cevaplarmisiniz ?