aile içi şiddet şikayet geri çekme
Eşimle kısa zaman öncesinde tartışma yaşadık ve eşim o an ki sinirle bana tokat attı tabi dolayısıyla bende sinirime yenik düşerek eşimi şikayet ettim . Darp raporu alındıktan sonra şikayetim işleme alındı. Çok geçmeden 4 , 5 gün sonrasında konuşup anlaştık ve barıştık. Şuan birlikteyiz şikayetimi geri çekmeye gittiğimde ise geç kaldığımı anladım. Savcılıkla görüşmemiz gerektiği söylendi ama mahkeme kararı henüz gelmedi. Ben bu durumda şikayetimi savcılık veya yetkili hukuk görevlisi ile görüşüp dava açılıp mahkeme olmadan geri alabilir miyim? Alamadığım takdirde mahkeme açılır ve ben şikayetçi olmadığı söylesem hatta bu duruma eşimi ve çocuğumu düşürdüğüm için pişmanlık duyuyorum ve üzülüyorum yinede bu olay kamu davasına döner mi ve dönerse bu durum ne gibi sonuçlar doğurur. Ne gibi cezalar ile yargılanır. Eşimin daha öncesinden de temizde bekleyen dosyası var bu durum o dosyayı da etkiler mi. Etkilerse ve etkilemezse ne gibi durumlar ile karşılarız. Yani karar dosyada göz önünde bulundurularak mı yoksa iki dava üzerinden toplu bir ceza alır mı ? Ben daha önce hiç bir şekilde mahkemeye çıkmadım ve dolayısıyla hiç bir bilgim yok .Lütfen bu konu hakkında bana yardımcı olur musunuz?
Cevap: aile içi şiddet şikayet geri çekme
Salı günü mahkememiz acil cevaba ihtiyacım var. 11 Ekim günü eşimden şiddet gördüm ve polisi aradım. Darp raporum alınıp şikayetim işleme konuldu olaydan iki ya da üç gün sonra eşim ile beraber gidip ifade değişikliği talebinde bulundum. Salı günü mahkememiz var ve eşimin abisi olayı tamamen reddetmemi basit yaralanmamın sebebinin geçirdiğim sinir krizi sonucunda kendi kendime verdiğim zarar olduğunu söylememi istiyor. Bu sayede eşimin beraat edeceğini düşünüyorlar. Ben eşimi affettim fakat mahkemede yalan söyleyerek kendimi polisi hastaneyi boşa oyalamış olarak göstermek istemiyorum. Kısacası hayatımda hiç mahkeme görmedim ne yapmalıyım mahkemede nasıl ifade vermeliyim bilmiyorum lütfen bana yardım edin.
eşe karşı yaralama suçu şikayete tabi değildir ve şikayetinizden vazgeçmeniz herhangi bir etki doğurmayacaktır. ifadenizi belirttiğiniz şekilde değiştirdiğinizde hakim buna inanmayacak ve yine cezalandırma yoluna gidecektir. dr raporunun olduğu bir dosyada beraat çıkması neredeyse imkansızdır. önceki sicil durumuna göre kasıtlı suçtan mahkumiyeti varsa 3000 tl para cezası, mahkumiyeti yoksa da 3000 tl hagb olacak şekilde karar çıkacaktır.
Alıntı:
ufuklaw rumuzlu üyeden alıntı
eşe karşı yaralama suçu şikayete tabi değildir ve şikayetinizden vazgeçmeniz herhangi bir etki doğurmayacaktır. ifadenizi belirttiğiniz şekilde değiştirdiğinizde hakim buna inanmayacak ve yine cezalandırma yoluna gidecektir. dr raporunun olduğu bir dosyada beraat çıkması neredeyse imkansızdır. önceki sicil durumuna göre kasıtlı suçtan mahkumiyeti varsa 3000 tl para cezası, mahkumiyeti yoksa da 3000 tl hagb olacak şekilde karar çıkacaktır.
Geçmişte bir suçu yok. O halde para cezası da olsa ödemeyecek öyle mi? Bir de eşim darp etmediği yönünde ifade verecek mahkemede. Eşime sinirle bir şeyler fırlattım eşim kızıma zarar gelmesin diye kolumdan tutup koltuğa doğru ittirdi beni. O sırada kafamı çarptım. Daha sonra eşim evden çıkıp gitti. Çok sinirliydim polisi arayıp şikayetçi oldum. Olaydan bir gün sonra eşim ile konuşup yanlış anlaşılmalarımızı düzelttik. Eşimin kasti bir yaralama durumu yoktur. Tamamen beni sakinleştirmek ve kızımı korumak amacıyla yapılmış bir müdahalesidir. Bu şekilde bir ifade versem yine de mahkemeyi aldatmaya girer mi acaba?
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
anlattığınız hususlar kasten yaralamayı ortadan kaldırmıyor ama deneyin isterseniz. bence buna mahkeme inanmaz ve sonuç mahkumiyet olur. sabıka kaydı temizse ve bir daha suç işlemeyeceği kanaati oluşursa mahkemede, hagb halk tabiriyle 5 yıl süre verip temiz geçirirse dosyanın kapanması söz konusu olur. bu süreçte alacağı para cezasını ödemez.
Alıntı:
ufuklaw rumuzlu üyeden alıntı
anlattığınız hususlar kasten yaralamayı ortadan kaldırmıyor ama deneyin isterseniz. bence buna mahkeme inanmaz ve sonuç mahkumiyet olur. sabıka kaydı temizse ve bir daha suç işlemeyeceği kanaati oluşursa mahkemede, hagb halk tabiriyle 5 yıl süre verip temiz geçirirse dosyanın kapanması söz konusu olur. bu süreçte alacağı para cezasını ödemez.
Anladım çok teşekkür ederim. :)
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi