Istifa ettigim yer iceride kalan maasimi odemiyor
Arkadaslar 31.08.2018 tarihinde istifa ettim.Istifa nedenimi ailevi nedenler olarak yazdim.istifa dilekcemi verirken teslim aldindigina dair bir belge vermediler.Ben 17.09.2018de mesai saaiti bitiminde isi biraktim.Sgk da 07.09.2018 tarihinde cikis vermisler. Suanda bana ihbarsiz istifa nedeniyle icerdeki maasimi kesmisler. Benim hukuki olarak nasilbir yol izlemem gerekir
Cevap: Istifa ettigim yer iceride kalan maasimi odemiyor
Ne kadar süredir orada çalışmaktasınız
3-4 ay kadar calistim bu arada sigortam 2000tl uzerindendi ben onden 1603tl bi 10 gun sonrada 400tl maas aliyordum buda ihbarsiz fesih sayilmaz mi
- - - Updated - - -
Düzeltiyorum 2ay 2 gun
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
ise giriste 11 gun gec cikistada 10 gun erken gostermisler bu sureleri saymazsaksak 2ay 2 gun ediyor tam
Alıntı:
Hocam alo 170u aradim arabulucuya bsvurun diyor
Ücret alacağınızı ödemek istemeyen işverenden bu ücreti tahsil edebilmenizi sağlayacak tek yol mahkeme kararı.
İş mahkemesinde ücret alacağınız için dava açmanız gerekir, ancak iş mahkemesinde dava açmadan önce arabuluculuk kurumuna başvurma zorunluluğu var.
Arabulucu , işverene sizin talebinizi iletip ödemesini istediğinizi söyler, işveren tamam der öderse, iş mahkemesinde dava açmanıza gerek kalmadan sorununuz çözülür, yok işveren öyle bir alacağı yok derse, ancak ozaman iş mahkemesinde dava açabilirsiniz. Bu durumda da bahsettiğiniz tarihe kadar çalıştığınızı , ücret alacağınız olduğunu ispatlamanız gerekir.
Alıntı:
Ücret alacağınızı ödemek istemeyen işverenden bu ücreti tahsil edebilmenizi sağlayacak tek yol mahkeme kararı.
İş mahkemesinde ücret alacağınız için dava açmanız gerekir, ancak iş mahkemesinde dava açmadan önce arabuluculuk kurumuna başvurma zorunluluğu var.
Arabulucu , işverene sizin talebinizi iletip ödemesini istediğinizi söyler, işveren tamam der öderse, iş mahkemesinde dava açmanıza gerek kalmadan sorununuz çözülür, yok işveren öyle bir alacağı yok derse, ancak ozaman iş mahkemesinde dava açabilirsiniz. Bu durumda da bahsettiğiniz tarihe kadar çalıştığınızı , ücret alacağınız olduğunu ispatlamanız gerekir.
Hocam kanitlamam ivin şahit yeterli mi birde bu kisiler benim istifa dilekcemi yırttilarsa bize dilekce vermeden direk cikti derlerse ne yapacagim son olarak ben 2000tl üzerinden anlastim bana 1600 bankadan yatiriyorlardi on gun sonrada 400tl daha bunu gerekce edip fesih ettim diyebilir miyim ?
Alıntı:
GaaktuG rumuzlu üyeden alıntı
Hocam kanitlamam ivin şahit yeterli mi birde bu kisiler benim istifa dilekcemi yırttilarsa bize dilekce vermeden direk cikti derlerse ne yapacagim son olarak ben 2000tl üzerinden anlastim bana 1600 bankadan yatiriyorlardi on gun sonrada 400tl daha bunu gerekce edip fesih ettim diyebilir miyim ?
Her ne diyecekseniz,
iş mahkemeye düştüğünde iddia ettiğinizi ıspatlamanız gerekir.
Ispatlayabildiğiniz konuyu hakim de kabul edecektir zaten.
Anlattıgınıza gore istifadan sonra ıkı haftalık ıhbar surenızde calısmıssınız daha sınra bız buradan ıhbarı kestık dıyerek haksız yere bedava calıstırılmıssınız. Calısılan sureler ıcın, ıstıfa dılekcesı ıcın ve maasın bır kısmının elden bır kısmının bankadan alındıgını, en az ıkı tanık ıle ıspat edebılırsenız mahkemece davayı kazanma sansınız artacaktır. Tanık yoksa yazılı delıl sart calıstıgınıza daır.
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi