Kamulaştırmasız el koyma davası
Merhabalar, annemin bir davası var 40 adet davacı var davalı ise devlet hava meydanları işletmesi gm. davanın türü kamulaştırmasız el koyma.
antalya havaalanı içerisinde bulunan 42.000 M2lik bir arsa. uyaptan dilekçeyi okudum ve belirtilen rakamlar ya yanlış yazılmış ya da ben yanlış anladım. çünkü bin mi yoksa milyon mu yazıyor anlayamadım. ne yapmam gerekiyor
https://i.hizliresim.com/g6dPZ0.png
Cevap: Kamulaştırmasız el koyma davası
18374 TL ( Onsekizbinüçyüzyetmişdörtlira ) yani milyon değil.
Alıntı:
nuryal rumuzlu üyeden alıntı
18374 TL ( Onsekizbinüçyüzyetmişdörtlira ) yani milyon değil.
iyide hocam bu nasıl olabiliyor? 40 adet davacı var. 40'a bölersek adam başı 460 tl gibi komik bir rakam yapıyor. 45.000 m2lik yerin değeri bu mudur? 15 yıllık ecrimisil olarak ta 5.000 tl istenmiş nasıl olabiliyor bu? annem avukatı aramış, avukat yüklü miktar demiş bir hata olabilir mi sizce?
Açılan davada herhangi bir hata yok. Bu tur meselelerde dava açarken yerin bedeli ve ecrimisil bedeli tam olarak tespit edilemediği için dava küçük miktarlar üzerinden açılır ve yapılacak kesif ve alınacak bilirkişi raporu doğrultusunda hak edeceğiniz miktarlara değer yükseltilir. Diyelim ki bu davayı avukatınız sizin gönlünüz olsun diye 100 milyon tl bedelinden açtı(rakamlar örnektir.) Yapılan kesif sonrasında oranın bedeli 2 milyon çıktı. Reddedilen 98 milyon tl üzerinden yargılama gideri ve karşı taraf avukatlık ücreti ödersiniz. Buradan çıkacak rakamda asagi yukarı aldığınız parayı elinizden götürür. Risk almamak adına avukat tarafından doğru adım atılmıştır. Avukatınıza güvenin.
çok teşekkür ederim olay çözüldü o zaman
Dilekçeyi görmeden yorum yapmak çok da doğru değil. Fazlaya dair haklar saklı tutulmuş mu? Buraya eklerseniz (isimleri karalayarak) daha tatmin edici yanıtlar verilebilir.
Üstat yukarıda dava dilekçesinin bir kısmı paylaşılmış ve dava fazlaya ilişkin haklar saklı tutularak açılmış.Soru ile bitişik olunca muhtemelen gözden kaçmıştır.