merhaba oyun sunucumua [Ddos] Distributed Denial of Service (Dağıtık Hizmet Engelleme) adlı saldırı yapılıyor ıp bilgileri elimde şikayetçi olucam ama ne şekilde dilekçe doldurmam gerekiyo yardımcı olurmusunuz
Printable View
merhaba oyun sunucumua [Ddos] Distributed Denial of Service (Dağıtık Hizmet Engelleme) adlı saldırı yapılıyor ıp bilgileri elimde şikayetçi olucam ama ne şekilde dilekçe doldurmam gerekiyo yardımcı olurmusunuz
DDoS yapan tüm bilgisayarların IP'lerini mi topladınız?
Genellikle bu IP'lerin sahipleri, bilgisayarlarında bir program çalıştığının farkında bile değildir. Asıl "suç işleyen", o scriptleri / yazılımları o bilgisayarlara yükleyendir.
sunucumuzu aldığımız hosting şirketinde saldırı yapılan tüm ıpleri ekran görüntüleri ile birlikte topladık sadece dilekçeye ne yazacağımıza karar veremedim :D yardımcı olursanız çok seviniriz
Senol bey gerekli cevabi yazmis zaten. O listedekileri verirseniz takipsizlikle sonuclsnmasi muhtemel. Daha detayli bilirkisi incelemesi sonucu asil suclularin yani zararli yazilimlari yukleyenin bulunmasi gerekir soz konusu ip ler zombi tabir edilen olaydan habersiz bilgisayarlara aittir
Benim anlamadığım bu devirde hala ddos var mı? Sunucuları bu tür saldırılardan koruyan yazılımlar vardı eskiden. Ya yeni yöntemler geliştirdiler ya sunucu çok eski. Hosting firması saldırı sunucunun bir bölümüne olsada tüm barındırdığı siteler etkilendiği için kendide şikayetçi olmalı.
CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Savcılığa gidip durumu izah edin şikayetçi olun. Gerisi orada hallolur.
Eskiden dediğiniz, yazılımla engellenebilen saldırılar başka tür saldırılardı muhtemelen, DDoS değildi. DDoS konusunu biraz araştırın isterseniz, bunun, sunucuyu (en azından dünyanın bir kısmına) kapatmak dışında önlenmesi mümkün değil. Savcılığın da yapabileceği neredeyse hiç bir şey yok.
Eskiden 2005 yıllarında malum HACK yöntemlerini paylaşan A. Y. TEAM sitesinde ddos programları vardı. Mantığı ardarda hedef sunucuya komutlar yağdırıp sunucunun trafiğini kitlerdi . Başkada numarası yoktu. Çözümü belli periyotlarda gelen komutları sınırlandırma ve gelen ip bloğunu devre dışı bırakmaktı. Bunu site bazında vbulletin 4.0 lı versiyonlarında bile pluginlerle halledebiliyorduk. Yöntem değişmiş olabilir kurbanların bilgisayarlarından çokluda yapılabilir ama bahsettiğim çözümü alıyorsa güncel durumu bilemeyeceğim. 5 yıl kadar evvelinde e hosting hizmeti almıştım en son. Hangisiydi hatırlamıyorum ama ddos koruması vardı.