Diplomat Hakkında Dava Açmak.
Merhabalar,
Yaklaşık bir ay önce Irak vatandaşı olan birine pasaport randevusu almıştım, randevuda benim numaram yazıyordu. Bugün birileri tarafından arandım kendini tanıtmadan adımı sordu kendimi takdim ettikten sonra falanca kişiye siz mi randevu aldınız ismini tam hatırlayamadığım için ben almış olabilirim dedim, daha sonra neden bayanın kendi numarasını yazmamışsınız sorduğunda belki kendi istemiş olabilir dedim daha sonra bana iftira atarak beni dolandırıcıkla suçladı kendimi savununca bu defa bayanın Türkiye Devleti tarafından arandığını ve benim numaram olduğu için kendisine ulaşamadıklarını ya numarasını verirsini veya Türkiye Cumhuriyeri kurumları beni arayıp benden hesap sorup beni cezalandıracakmış vs tehditvari konuşup telefonu kapattı. Arandığım telefon numarası Irak konsolosluğuna aitti bu vesiyleyle dava açma hakkım var mı? ve ilk nereye başvurup dava açabilirim.
Cevap: Diplomat Hakkında Dava Açmak.
Neden randevu almak istediniz bir başkası için?
Kendi isteği üzerine internet üzerinden randevuyu ben aldım.
Alıntı:
Koprulu rumuzlu üyeden alıntı
Kendi isteği üzerine internet üzerinden randevuyu ben aldım.
Kendisinin almamasının nedeni nedir? Görme engelli, yaşlı, internet kullanamıyor vb gibi?
Yok hocam her hangi bir engeli yoktur, konsolosluk sistemi dışarıdaki insanlara sattığı için sistemi sistemi haftada 4 gün 5 saniye açıyorlar. Bu yüzden şahıslar kendileri zorlanıyorlar sistem üzerinden alamıyorlar. Dışarıdan size ona buna rica ederek veya ücret karşılığı aldırıyorlar.