Çocuğum bana gösterilmiyor.
Merhabalar sevgili arkadaşlar. Mayıs 2018'de anlaşmalı olarak boşandım. Mahkemece her ayın 1. ve 3. hafta sonları cumartesi 12-16 arası görme hakkı verdi. Henüz yaşı küçük. Fakat 3 aydır huysuz, hasta, bensiz göremezsin benim işlerim var bahanesiyle çocuğumu göremiyorum.
Biliyorum ki icra kanalıyla alabilirim fakat sanki bir eşyaymışcasına almak istemiyorum. Uzun bir süredir çocuk teslim merkezleriyle alakalı haberleri takip ediyorum fakat sanırım o kanun henüz çıkmadı.
O yüzden öğrenmek istediğim şudur; gidip bir noterden boşanmış olduğum eşime eğer çocuk bana gösterilmezse gerek icra yoluyla çocuğumu görebileceğimi ve velayet hakkının değiştirilmesi davası açacağımı söylemem mantıklı mıdır ? Gidip yüzyüze görüşmek istemiyorum, çünkü gidersem çirkeflik yapacaklar bana, gider tehdit etti, silah gösterdi v.b. şeyler diyecektir, eminim. O yüzden söylemek istediklerimi resmi bir kanaldan yapmak daha mantıklı gibi geliyor bana, böyle bir hakkım var mıdır, noter konusu geldi sadece aklıma maalesef başka bişey yok.
Noterde tebligat çektikten sonra yine icra kanalıyla almam açıkcası, o konuya çok tersim. Evine polisler gelecek, icra memurları gelecek bu konu çocuğu korkutur. Ama en azından tebligatla biraz ürkütebilirim diye düşündüm, elimde avcumda başka bir konu yok maalesef.
Hepinize şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Çocuğum bana gösterilmiyor.
Benzer olayi ben yaşadım halende yaşamaktayım. O yuzden mahkeme kararına uy. Mahkemenin vermiş olduğu süreler için durmaksızın hareket etmen lazım. Yok çocuk hasta yok yaşı küçük yok bilmem ne. Cocuk seninde çocuğun ve mahkeme sana görme hakki vermiş. Bekleme yapmadan git aç icrayi. Aç diyorum çünkü; bende senin gibi bekledim, bende evladimi düşündüm bende etkilenmesin diye bekledim, icime attim herseyi. Sonra canima artik tak edince icraya basvurdum. Icra ile gittim kaçırdılar. Kac sefer elim bos döndüm. Velayet davası açtım ve bunca zaman evladimi dusunmemin adı neden bu zamana kadar gelinmedi oldu.
Işin özü sen sen ol aç icrayı tebligat gitsin. Ilk etapta belki çekinir. Sonra yine göstermez ise mecbur icra ile git. Sana saydığı bahaneleri mumkunse sakla. Var ise mesajlar silme. Sende kalsın. Yarın evladini goremedigin icin dava açarsan sana lazım olacak onlar. Ben oyle yaptim suan onlar sayesinde davam iyi yönde.
ALLAH böyle insanlardan uzak eylesin bizi.
Cevap: Çocuğum bana gösterilmiyor.
Kusura bakmayın benim konu başka ama neden ise halen cevap alamadım nereye yazmam lazım ki cevap alma olasılığım daha hızlı olsun...