Garanti süresi içinde açmadığım davayı garanti süresi bittikten sonra açabilirmiyim ?
Bir küvet firmasından kompakt sistem denen duş kabini satın aldım. Kabinin sıkıntıları giderilmedi, sürekli geleceğiz edeceğiz dendi ama yapılmadı. Maalesef esnafın işletmelerin halide ortada servis raporu vermez fatura kesmez gelip gittiğine dair bir belge vermez. Kabin ilk kurulumundan bu yana 4 yıl geçti. Elimde sadece kredi kartı slipleri var firmaya ödeme yaptım diye birde kaşesiz bir servis kağıdı ama antetli bile değil.
Şimdi dava açsam kanıt olarak ne sunabilirim? Firmaya telefon etsem konuyu açsam sesi kaydediyorum şeklinde onlara bildirsem bu arada onları konuştursam bu konuşmayı kanıt olarak verebilirmiyim. En önemlisi bana fatura kesmediler, yaptığım ödemeler kredi kartından yapıldı bununla ilgili bir şeyler tutturabilirmiyim. Sadece kaşesiz bir servis formu var ürünü kurduklarına dair başka birşey yok.
Tek nokta varki üründe camlar bombeli, camlar sonradan bombelenemeyeceğine göre bunu 4 yıl sonra ayıplı diye mahkemeye verebilirmiyim, tek sorun bu değil elektronik olarak arızalı, mekanik olarak arızalı ayıplı vs. ama bunların garanti süresi içinde olduğunu ispat edecek aklıma bir durum gelmiyor. ? Ne yapabilirimde bu ürünün başından beri ayıplı olduğunu kanıtlayabilirim ?
herşeyi geçtik diyelim bir sonuç çıkmayacak hiç değilse fatura konusunda bir dava açıp bunların başına dert açmak istiyorum, lütfen bir yol gösterin. 4 yıl önce karttan 3800 lira para ödedim.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Garanti süresi içinde açmadığım davayı garanti süresi bittikten sonra açabilirmiyim ?
Cevap: Garanti süresi içinde açmadığım davayı garanti süresi bittikten sonra açabilirmiyim ?
Alıntı:
Yazıkoldubana rumuzlu üyeden alıntı
açamayabilirsiniz
fatura kesmediği için yapılabilecek birşey varmıdır ?
Garanti süresi biteli iki sene olmuş belgesi olmayan bir ürün için sonuç almak demiyorum, bu durumu anlatacağınız ve sizi dinleyecek birilerini dahi bulmanız pek mümkün değil.İşe güce bakmak en iyisi.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Garanti süresi biteli iki sene olmuş belgesi olmayan bir ürün için sonuç almak demiyorum, bu durumu anlatacağınız ve sizi dinleyecek birilerini dahi bulmanız pek mümkün değil.İşe güce bakmak en iyisi.
firmaya ödeme yaptığıma dair kredi kartı ekstrem var. 4720 lira toplam ödeme kredi kartından belgeli. yinede birşey olmaz mı?
Pek çok hakkı arama süresi kanunla sınırlandırılmıştır.
Ayıplı bir mal veya hizmet için Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanundaki zamanaşımı süreleri dolduktan sonra açacağınız dava reddedilir.
tüm cevaplar için teşekkürler. keşke eimza eskiden olaydıda vakitsizlikten dava açamamış olmasaydım.
neyseki öteki taraf var, orda hakkımızı alırız artık.