Cevap: Maaş haczi fahiş faiz
Alıntı:
tonysfr rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar 2014 yılında taksitle alışveriş yaptığım bir mağazadan ödemelerimi düzenli yaparken hakkımda bir suçtan dolayı cezaevine girdim borcu ödüyemedim tarafıma ödeme emri gelmiş muhtara gitmiş 11 bin tutarındaki borca aylık %10 faiz uygulamışlar icra dairesine itirazda bulundum talebim reddedildi oradaki bi çalışan icra mahkemesine başvurman lazım ama kaybedersn davayı ek masraflar çıkar bir şeye yaramaz anlaşma yoluna git dedi karşı taraf anlaşmaya yanaşmıyor asgari ücretle geçiniyorm ben borcu ödemem demiyorm ama 11 bin olan borç 4 senede 80 bin olmuş bununla ilgili yardımlarınızı bekliyorm saygılar
Aylık %10 faiz olsa, 11 bin lira, 4 yılda 1 milyon TL'yi geçer.
4 yılda 11 bin lira 80 bin lira olmuşsa, aylık faiz olarak %4,2 kadar konmuş. Bu oranın da çok yüksek olduğunu düşünüyorum.
Acaba başlangıç rakamı 11 bin liranın üstünde olabilir mi? Ya da 80 bin liranın içinde başka şeyler de olabilir mi?
Cevap: Maaş haczi fahiş faiz
Tam metni yazıyorum resim eklemeyi bulamadm dosyanın 3-ALACAĞIN VEYA İSTENEN TEMİNATIN TÜRK PARASIYLA TUTARI VE FAZİLİ ALACAKLARDA VE FAİZ MİKTARI İŞLEMEYE BAŞLADIĞI GÜN ALACAK VEYA TEMİNAT YABANCI PARA İSE ALACAĞIN HANGİ TARİHTEKİ KUR ÜZERİNDEN TALEP EDİLDİĞİ VE FAİZİ:11.600 asıl alacak
7.424.00 faiz
3.480.cezai şart
.........................
22.504.00 tutarındaki toplam alacağın gideri vek ücreti ve takip tarihinden itibaren asıl alacağa işleyecek (11.600,00tl aylık %10 faiZ) ile tahsili emridir fazlaya dair faiz oranlarındaki artıştan doğan talep hakkımız saklıdır tbk100. Md gereğince kısmi ödemeler öncellikle işlemiş faiz ve ferilerine mahsup edilecektir borcunuzu itiraz süresi içerisinde öderseniz 22.504+vekalet ücreti+ Vs toplam 25 bin ödemeniz gerekmetedr yazıyor aynı metin bu şekilde lütfen bilgisi olan rica ediyorm yazrdım edin
- - - Updated - - -
Tam metni yazıyorum resim eklemeyi bulamadm dosyanın 3-ALACAĞIN VEYA İSTENEN TEMİNATIN TÜRK PARASIYLA TUTARI VE FAZİLİ ALACAKLARDA VE FAİZ MİKTARI İŞLEMEYE BAŞLADIĞI GÜN ALACAK VEYA TEMİNAT YABANCI PARA İSE ALACAĞIN HANGİ TARİHTEKİ KUR ÜZERİNDEN TALEP EDİLDİĞİ VE FAİZİ:11.600 asıl alacak
7.424.00 faiz
3.480.cezai şart
.........................
22.504.00 tutarındaki toplam alacağın gideri vek ücreti ve takip tarihinden itibaren asıl alacağa işleyecek (11.600,00tl aylık %10 faiZ) ile tahsili emridir fazlaya dair faiz oranlarındaki artıştan doğan talep hakkımız saklıdır tbk100. Md gereğince kısmi ödemeler öncellikle işlemiş faiz ve ferilerine mahsup edilecektir borcunuzu itiraz süresi içerisinde öderseniz 22.504+vekalet ücreti+ Vs toplam 25 bin ödemeniz gerekmetedr yazıyor aynı metin bu şekilde lütfen bilgisi olan rica ediyorm yardım edin