Sahibinden sitesi üyeliğim çalınmış
Merhabalar saygılar.. Yaklaşık 6 yıldır kullandığım sahibinden.com hesabıma 2,5 yıl önce giriş yapamadım ve hesabımın silinmiş olduğunu gördüm. Daha sonra yine aynı mailimle farklı kullanıcı adı ve başka bir hesap olarak siteyi halen kullanmaktayım.. Bugün karakoldan ifade gereği çağrıldım.. Silinmiş olan hesabıma yaklaşık 2 yıl önce İstanbul ilinden girilmiş, mail adresim adım soyadım telefon numaram değiştirilmiş, sadece kullanıcı adım aynı kalmak suretiyle cep telefonu ilanı verilmiş ve Samsun ilinden birisi bu satılık ürünü almak için 700 tl cep telefonu numarasına havale yoluyla para yollamış ancak ürün kargolanmamış yani dolandırıcılık yapılmış..şahıs dekontlarla birlikte şikayetçi olmuş ve bunun üzerine savcılık bu hesapla 6 yıl boyunca hangi IP lerden giriş yapıldıysa bunların modem sahiplerinin Şüpheli ifadelerini istemiş.. Yaklaşık 15 kişi civarında.. Bu şahıslarda benim arkadaşlarım ve benim daha önce giriş yaptığım modemler.. Ve İstanbul ilinde bir IP dende giriş olmuş suç tarihinde, dolandırıcı ilanınıda bu IP den vermiş..Ayrıca ben hayatım boyunca İstanbul ilinde hiç bulunmadım.. Merak ettiğim husus neden hepimiz ve ben tanık yada mağdur değilde şüpheli olarak ifade veriyoruz? İkincisi ise bu hususta ben ceza alırmıyım? Akibeti ne olur bu konunun? Daha önce karakol yada mahkemeye dair hiçbir olayım olmadı.. Yardımlarınıza ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ediyorum..
Cevap: Sahibinden sitesi üyeliğim çalınmış
Kanaatimce "Bu kullanıcı adı ile giriş yapan IP'ler" istenmiştir. Siz de ifade verirken bu kullanıcı adını kullandığınızı, ancak 2,5 sene önce çalındığını ve bu tarihten sonra kullanmadığınızı söyleyeceksiniz. Girişlerin de olayın da tarihleri bellidir sonuçta.
Olay anlattığınız şekilde ise ifade vermek dışında bir sorunla karşılaşacağınız kanaatinde değilim.
Alıntı:
f.kahraman38 rumuzlu üyeden alıntı
700 tl cep telefonu numarasına havale yoluyla para yollamış
Para yollanan telefon numarasının kime ait olduğu belli mi? Bu telefon gerçekten o kişi adına mı kayıtlı yoksa başkalarının adına habersiz olarak açılmış bir hat mı? Bu 700 TL yi kim ve ne şekilde almış?
Bunlar araştırılacak sonuca göre bir karar verilecek.
Telefon numarası şuan için Türkiyede yaşayan afgan bir vatandaş üzerine çıkıyor.. bu numara üzerinden telefon numarasına havale ile bankamatikten para çekme işlemi yapılmış ..
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ayrıca ilgilendiğiniz ve bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi