Ehliyet cezasını hem bana hem aracımın plakasına yazmışlar.
2015 yılında ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yedim 1609 Tl.polis memuru ceza tutanağına aracı kullanan ruhsat sahibi diye yazdı.Bir süre sonra eve tebligat geldi ceza tebligatı. Bende 1609 Tl cezayı yatırdım.Ancak 3 yıl sonra gelir idaresinden evrak geldi trafik cezası borcumu yapılandırmam konusunda bilgilendirme yazısı. İlk başta anlam veremedim ama daha sonra e-devletten baktığımda 2015 yılında yediğim ehliyet cezası faizle katlanmış olarak görünüyor.Vergi dairesine sorduğumda polislerin yanlış yazdığını söylediler.Trafik tescil şubesindeki polis bana cezanın usulsüz ve yanlış olduğunu ama itiraz süresinin geçtiğini söyledi. Lütfen bu konuda ne yapmam gerektiğini söyleyin.şimdiden çok teşekkürler.
Cevap: Ehliyet cezasını hem bana hem aracımın plakasına yazmışlar.
Vergi dairesinden yapılandırma için gönderilen yazı taahhütlü geldiyse ve üzerinden 15 günden fazla zaman geçtiyse ceza kesinleşir. 30 günden fazla süre geçmediyse de vergi mahkemesinde iptal talepli dava açacaksınız.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.trafik tescildeki polis dava açarsanbelki usul açısından cezayı iptal edebilirler dedi.be yapacağımı şaşırdım.1609 tl lik ceza 4700 tl olmuş.
Hukuki konuları polise sormayın. Bir hukukçu ile görüşün.
Anladığım kadarı ile 1609 TL cezayı itiraz etmeden % 25 indirimli olarak ödediniz. Ancak cezayı uygulayan polis sizin ruhsat sahibi olduğunuzu farketmesine rağmen bir yanlışlık oldu ve sürücü belgesiz kişiye araç kullandırma kusurundan ikinci bir 1609 TL daha ceza geldi.
Bu durumda sizin ikinci olarak gelen cezadan vergi dairesinin yazısı üzerine haberiniz oldu. Buna 15 gün içerisinde sulh ceza hakimliğine itiraz edebilirdiniz. Eğer bu süreyi kaçırdıysanız 2577 s. İdari Yargılama Usulü Kanunu gereği vergi mahkemelerinde 30 gün olan dava açma süresi içerisinde bir iptal davası açacaksınız. Bu süreyi de kaçırdıysanız yapacak bir şey yok. Dava açarsanız kazanacağını düşünüyorum. Kolay gelsin.