Çalıntı kredi kartıyla kapıma gelen kargo
Merhaba, 3 gün önce kapıma kurye ile bir monitor geldi benim adıma benim adresime bende böyle bir sipariş vermediğimi iptal edilmesini istedim.
Cocukluk arkadaşım beni arayıp monitor geldimi diye sordu ve bende olayı anlattım
2 gün sonra aynı şekilde mng kargo tarafından kapıma bilgisayar kasası ve klavye geldi bende getiren arkadaşa yanlış geldiğini arkadaşımın olduğunu söyledim,bana bu adresin yazıldığını ve benim ismimin yazıldığını söyledi "buraya kadar çıkardım abi al sen arkadaşına verirsin" dedi bende aldım fakat tc no vs istemedi ve arkadaşımın ismini yazıp imzaladım aldım arkadaşıma verdim olaydan 5 saat geçti kartın çalıntı olduğunu öğrendim arkadaşımla tartıştık kargoya geri bırakalım teklifinde bulundum hayır dedi.
bu durumda benim üzerime suç kalıyormu ? ceza alırmıyım ? arkadaşımla şuan konusamıyorum
Cevap: Çalıntı kredi kartıyla kapıma gelen kargo
Ürünü teslim almakla fiilen nitelikli dolandırıcılık suçuna bulaşmışsınız. Bu nedenle yargılanacağıız kesin ve ceza alacağınız çok yüksek bir bir ihtimal.
Arkadaşınızın durumunu bu kadar bir bilgiyle şu an için değerlendirmek zor. Şiparişi veren o ise yukarıda yazdıklarım onun için de geçerli.
Cevap: Çalıntı kredi kartıyla kapıma gelen kargo
Bu nasil bir arkadas ise buyuk ihtimal siparisi acik bir alanda (ip adresinden tespit edilemeyecegi kafe restoran) vs den yapmistir bu sekilde tum suc size kalir oldukca ciddi bir durum. Kamera goruntusu olan bir yer olsa bile internet kafe vs bu tip olaylarin sorusturma savcilik vs bir sene surecektir ve bu surede kayitlar silinir. Bence arkadasiniz ile gorusup kart sahibine sorusturma baslamadan odeme yapin ileride olacak bir cezayi hafifletin.