sahibinden.com EFT Dolandırıcılığı Hakkında Bilgi
Merhaba,
16.10.2018 Tarihinde söz konusu site üzerinden bir EFT dolandırıcılığına Maruz kaldım.
15.10.2018 akşamı söz konusu sitede 275 TL bedelinde FIFA 19 oyununa ait ilan gördüm. Siteye ait app'i kullanarak ilanı paylaşan Pınar A. İsimli şahsa mesaj bıraktım. Ertesi gün sabah saatlerinde telefonuma whatsapp uygulamasından mesaj geldi. Şahıs isminin Murat A. olduğunu, eğer kendisine parayı gönderirsem kargoyla iletebileceğini söyledi. 250 TL tutarına pazarlık yaparak indik ve anlaştık. Şahıs beni EFT yaparken açıklama kısmına mutlaka FIFA 19 ödemesidir yazmamı istedi ki zaten yazacaktım.
Daha önce bir çok kez daha yüksek rakamlarla bu tarz alışverişler yaptığım için olumsuz düşünmedim ve söz konusu ödemeyi EFT ile gönderip şahsa adres bilgilerimi ve dekontu ilettim. Kendiside kargoyu hemen göndereceğini söyledi. Lakin tahmin edildiği üzere whatsapp'tan engelledi ve telefonlarıma cevap vermedi. Daha sonrada telefonu kapattı.
Olayın ardından zaman kaybetmeden ertesi gün yani 17.10.2018 tarihinde en yakın karakola giderek şikayetçi oldum. Ertesi gün aile üyelerimden biri şahsın banka bilgilerinden bildiğimiz gerçek ismi üzerinden ilanın açıldığı şehirde 118 sorgulaması yaptı ve şansımız yaver gitti. Ve aynı aile üyesi şahsa benim gibi sahibinden üzerinden mesaj bıraktı ve şahıs bana nasıl döndüyse onada aynı şekilde döndü. Daha sonra aile üyem kendisine benim yaptığım ödemeye ait dekontu atınca şahıs yşne engelledi. Şahsın kendisine ve annesine ait telefon numaralarına ulaştık. Önce şahsı arayıp hakkında şikayetçi olduğumuzu ilettik. Kendisine ulaşmamıza çok şaşırdı ve panikledi. Bilgilerine banka aracılığıyla ulaştığımızı düşünerek bankaya dava açacağım vs diyerek telefonu kapattı. Daha sonra annesine ait numarayı arayarak oğlunun dolandırıcılık yaptığını ilettik.
Asıl enteresan olaylar bundan sonra başlıyor. Şahıs ya da yakını olan başka bir kaç kişi önce şahsın annesine ait numaradan daha sonrada farklı numaralardan bize arama yoluyla ulaşarak parayı geri yatıracaklarını ve davayı geri çekmemizi istediler. Ve tabi ki geri yatırmadılar. Bizde zaten geri çekmeyeceğimizi iletmiştik.
Bende bugün tekrar karakola giderek bizim ve bize ulaştıkları tüm numaraları polise bildirerek şikayetimi devam ettirdim. İlk ifademe ek olarak tüm whatsapp yazışmalarını hem ekran görüntüsü hem de yazı dökümü olarak, EFT'ye ait dekontu, attığım SMS'lere ait ekran görüntülerini, ilanın ekran görüntüsünü, sahibinden üzerinden yazılan mesajları yani kısacası tüm bilgileri polisle paylaşmıştım.
Sorum şu: rakam çok büyük ve önemli bir mebla değil, ama bu suçun ki başkalarınada yapmış olabilir cezasız kalmasını istemediğim için takipçisi olmak istiyorum.
Bilgisi olan üstadlardan ricam; süreç nasıl ilerlecektir? Şahsın gözaltına alınıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını biliyorum. Ve hatta kendiside benim hakkımda şikayetçi olmuş :)
Sonuç olarak %101 haklı olduğuma inandığım için süreç hakkında sizlerden bilgi ricam olacak. Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: sahibinden.com EFT Dolandırıcılığı Hakkında Bilgi
Bu şahıs nitelikli dolandırıcılık suçundan mahkemeye çıkıp ceza alacak. Elinizdeki dekontla ilamsız icra takibi başlatabilirsiniz.
Cevap: sahibinden.com EFT Dolandırıcılığı Hakkında Bilgi
Bilgi için çok teşekkür ederim üstad.