-
2.el araç
kullanmak amaçlı almış olduğum aracı yaklaşık 2 ay sonra sattım. her hangi bir ticari kimliğim bulunmamaktadır. ve satıcı değilim. aracı satarken teklif etmeme rağmen alıcı aracı expertize sokmadı. expertiz istemediğine dair sms mesajı tarafımda mevcuttur. satıştan yaklaşık on gün sonra araçta sorunlar olduğunu dolaysı ile mahkemeye gideceğini belirtti. bu durumda tarafıma bir yaptırım uygulanma ihtimali varmıdır. prosedür nasıl işlemektedir. ve ne yapmalıyım. bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
-
Cevap: 2.el araç
İkinci el bir araçta sorunlar olması doğal. Alıcı bu kadar sinirlendiğine göre anormal bir durum olmalı. Kilometre düşürülmüş ya da sahte ruhsatlı falan gibi bir durum mu var? "sorunlar" dediğiniz yağ filtresi eskimiş, kaputta çürüme var gibi şeyler değil gibi duruyor.
-
Konuyu açarken "Tüketici Hukuku" nu seçmişsiniz ancak konu "Borçlar Hukuku" ile ilgili.
Sayın Şenol beyin de belirttiği gibi kilometresi düşürülmüş, pertten toplanmış vb gibi ciddi durumlarda aracı alan kişi davayı kazanıyor. İkinci el bir araçta aracın yaşından ve kilometresinden doğal olarak kaynaklanan kusurlar bunun dışında tabii.
Sattığınız aracı en iyi siz blirsiniz. Buna göre de davanın sonucunu bizden daha iyi tahmin edebilirsiniz. Ayrıca eğer araçta ciddi bir sorun var idiyse ve siz de bunu bilimiyor idiyseniz bile du durum sizi sorumluluktan kurtarmıyor.
-
şenol bey ilginiz için çok teşekkür ederim. kilometre düşürülmesi yada sahte ruhsat falan yok. aracı aldığı günkü ilk mesajında sağ salim yaşadığı şehre geldiğini mesajla bildirerek teşekkür etti. iki gün sonra debriyajdaki arızdan dolayı aracı geri almamı istedi. son olarakta bir tamircinin "bu araçta yangın çıkmış" demesinden dolayı mahkemeye gideceğini yazdı. ben aracı alalı iki ay oldu. araç 14 aşında. böyle bir dava açılması durumunda nasıl bir yol izlemeliyim.
- - - Updated - - -
öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum. aracın pertten toplama yada kilometre düşürülmesi gibi bir iddia yok. ilk itiraz debriyaj için ettiği 250 Tl masrafla ilgili idi. ardından yakıt pompasındaki arızadan söz etti. son olarakta "tamirci bu araçta yangın çıkmış diyor" diyerek dava açmaktan söz etti. konu ile ilgili sms mesajları telefonumda kayıtlıdır. ben satıcı değilim. araçtan teknik olarak çok fazla anlamam. ve 14 yaşında 8 el değiştirmiş bir araçtan söz ediyorum. böyle bir dava ile karşılaşırsam bende bir önceki sahibinimi dava etmeliyim. yada nasıl bir yol izlemeliyim. tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim