İcra davasını kazandık, avukata ulaşamıyoruz!
Merhaba, iyi günler. Başlığı doğru konuya mı açtım bilmiyorum, merak ettiğim bir konu vardı belki yardımcı olabilecek ve yol gösterebilecek birisi vardır.
2013 yılında iş yerimden 2 ay maaşımı alamadığım için ayrılmıştım ve sonradan bir tanıdık vasıtasıyla Avukat Zehra *** ile konuştuk kendisi icra davası açabileceğimizi ve vekalet vermemizi söyledi. Benim haricimde 1 arkadaşım daha aynı şekilde maaşı alamadı ikimizde vekaletimizi verdik.
2014 yılında açtık davayı ve kazandık, icra için ofise gidilmiş ve tüm mallar alınmış yediemin deposuna konulmuş. Karşı dava vs açtılar ama kazanamadılar.
O zamandan sonra biz avukata ulaşamamaya başladık, telefonlarımıza çıkmıyor ofisine gidiyoruz yok vs. bir tanıdık yine dedi ki Cumhuriyet savcısına şikayet edin, arkadaş da edelim dedi şikayet ettik.
İşin kötü yanı onlardan da 1 seneyi aşkın ses çıkmadı, 3 defa savcının yanına gittim, dosya önüne geliyormuş eksik bir konu varsa -mesela avukat savunma yapmıyor ve telefonlara çıkmıyor- dosya rafa kaldırılıyormuş 4 ay sonra tekrar bakılıyormuş böyle devam ediyormuş.
Davayı açtığımızda İstanbul'da yaşıyorduk şimdi Bursa'ya taşındık ve gidip gelmem zor oluyor, yakın zamanda gidersem tekrar Savcı ile görüşüp ne olmuş bakacağım.
Mallar satıldı mı, yakıldı mı ne oldu hiç bilmiyoruz.
Soracağım konu ise şu,
Bu mallar ne olacak, avukat malları satıp bize vermeyebilir mi? Bundan sonra sizce ne yapmamız gerekiyor?
Teşekkür eder, iyi günler dilerim.
- - - Updated - - -
Şimdi baktım ki UYAP Vatandaşlık portalı yenilenmiş, daha önce çok fazla bilgi yoktu şimdi herşey ortada çok güzel olmuş.
Araştırırken bu şekilde bir bilgi gördüm bu ne demek bilgisi olan var mı? Avukatın Iban numarasına ödeme yapılmış.
Av.ZEHRA ***' e 2.281,00 TL Borç Reddiyatı Yapıldı.
Cevap: İcra davasını kazandık, avukata ulaşamıyoruz!
Avukat ismi verdim ancak karışıklık olmaması için: Baro Sicil numarası *****
Yazınızdaki avukat ad ve soyadını kişilik ve mesleki haklarına halel gelmemesi için, ayrıca ileride size bu nedenle tazminat davası açmasını önlemek adına kaldırmak zorunda kaldık.
Konunuza gelince avukatlar yaptıkları tahsilatları vekalet ücretlerini sizden aldılar ise en kısa zamanda müvekkillerine ulaştırmak zorundalar. Ayrıca işlemin hangi aşamada kaldığını bilmeden konuşmak çok zor. Ancak yine de avukatınızın size karşı bir suç işlediğini düşünüyorsanız savcılıktan çok barosuna (Sizin avukatınız İstanbul Barosu olsa gerek) şikayet etme hakkınız mevcut.
Avukat ile aranızdaki anlaşma neydi?
Evet bende sonradan düzenlemeye çalıştım yapamadım, teşekkürler.
Benim gibi bir arkadaşım daha vardı ikimiz de aynı avukata gittik, benim 9000 (2 maaş+tazminat) arkadaşımında 11bin (3 maaş+tazminat) şeklinde avukatla anlaşıp icra davası açtırdık. Ofisteki tüm mobilya ve bilgisayarları almışlardı o zaman o binada çalışan bir arkadaş da doğruladı.
İşte biz ondan sonra ne oldu bitti hiç bilmiyoruz, şuanki tahminim avukat firmadan para alıp malları geri verdi. Çünkü alınan Borç Reddiyatı şirketin kendisinden gelmiş. Malları sattığı hiç bir yerde görünmüyor.
Cimer'e ve Ombudsmanlık'a şikayette bulundum. En yakın zamanda da İstanbul Barosuna gidip sorunumu anlatacağım.
Teşekkürler
İcra dosya bilgileriyle dosyanızın bulunduğu daireye gidip dosyanızı çıkarttırıp inceleyin yapılan işlemlere bakın önce, daha sonra firma ile iletişime geçip borcun ödemelerine ilişkin belgeleri isteyin, avukatınıza da noterden bilgi vermesi aksi halde şikayette bulunacağınıza dair ihtar çekin.