Güveni Kötüye Kullanma Şikayet Geri Alma Hakkında
Merhaba,
Güveni kötüye kullanma(yaralanma vb. yok) ile ilgili çalınma durumundan emniyete şikayette bulundum. Mahkeme ile uğraşmamak için şikayetim savcılığa ulaşınca şikayetimi geri alacağım. Dava düşer mi? Böyle bir hakkım var mı? İyi çalışmalar...
Cevap: Güveni Kötüye Kullanma Şikayet Geri Alma Hakkında
Güveni kötüye kullanma suçlarında şikayetçi şikayetinden vazgeçerse soruşturma ve kovuşturmaya devam olunmaz. Bunun için olayın savcılığa intikal etmesini beklemeye de gerek yoktur. İfadenizi verdiğiniz polis merkezine kimliğinizle gidip şikayetimi geri çekiyorum demeniz, tutulacak tutanağı imzalamanız yeterlidir. şikayetten vazgeçme kesin sonuç doğurur. Aynı olay için aynı kişiden tekrar şikayetçi olunamaz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki çağrıldığımda mahkemeye gitmezsem ne olur? Güvenimi kötüye kullanıp alınan malı önemsemiyorum. O kişiyle karşılaşmak istemiyorum artık.
Şikayetten vazgeçtiğinizde artık duruşma da söz konusu olmayacağından mahkemeye gitmeyeceksiniz zaten. Dosya polis merkezinde ise oraya gidin. Savcılığa göndermişlerse savcılığa gidip şikayetinizi geri alın.