Hesap Sahibini Savcılığa Yanlış Bildirme
Herkese merhabalar,
Dışardan iş yaptığım bir firmanın şirket hesabından bana ödeme geçilmiş. Şirket hesabının sahibi hakkında da bir müşterisi dolandırıcılık suçlamasıyla şikayette bulunmuş. Bunun üzerine savcılık ilgili hesabın sahibinin adını bankaya sormuş. Bana o hesap üzerinden para gönderildiği için ne alakaysa ben hesaptan para çekmişim gibi görünmüşüm ve bunun üzerine hesap sahibi beni bildirmişler ifadeye çağırmışlar. Ben bu bankaya ne gibi bi dava açabilirim ? İtibar kaybından ötürü nasıl bir dava açılabilir dolandırıcılık şüphesi ile ifadeye çağırıldım neticede.
Cevap: Hesap Sahibini Savcılığa Yanlış Bildirme
Alıntı:
metank rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhabalar,
Dışardan iş yaptığım bir firmanın şirket hesabından bana ödeme geçilmiş. Şirket hesabının sahibi hakkında da bir müşterisi dolandırıcılık suçlamasıyla şikayette bulunmuş. Bunun üzerine savcılık ilgili hesabın sahibinin adını bankaya sormuş. Bana o hesap üzerinden para gönderildiği için ne alakaysa ben hesaptan para çekmişim gibi görünmüşüm ve bunun üzerine hesap sahibi beni bildirmişler ifadeye çağırmışlar. Ben bu bankaya ne gibi bi dava açabilirim ? İtibar kaybından ötürü nasıl bir dava açılabilir dolandırıcılık şüphesi ile ifadeye çağırıldım neticede.
Bankaya hesap sahibinin adının sorulduğuna emin misiniz? Böyle bir hatayı bankanın yapması çok zor görünüyor.
Bence bankaya, "bu hesaptan kimlere para gönderilmiş" diye sorulmuştur, banka da -başka gönderilenler varsa- onlarla birlikte sizin de bilgilerinizi vermiştir.
Dava konusuna gelirsek; dava açmak, sonuçlarına katlanmayı göze almak şartı ile herkesin hakkıdır. Açabilirsiniz. Ancak kaybetme / kazanma risk oranına bakarak buna karar vermek daha akılcı olur. Sizin bu konuda uğradığınız zararlar varsa bunu kanıtlayacak fatura v.s. belgeleriniz varsa, bunları alma şansınız yüksektir.
Alıntı:
Herkese merhabalar,
Bu ifade hiç inandırıcı gelmedi bana. Bence siz bankaya dava açmayı düşüneceğinize öncelikle üzerinize atılı suçtan kurtulmaya bakın. Kurtulabilirseniz tabii.
Neden "ödeme geçilmiş" de "ödeme geçtiler" değil? Ödeme geçilmiş derseniz ödeme geçen kişinin kim olduğu belli olmadığı gibi bu ödemeden sizin de haberiniz yokmuş da sonradan olmuş gibi bir anlam ortaya çıkar.
Savcılık, bankaya para gönderen şirket hesabının kime ait olduğunu sormamıştır. O hesaptan kimin hesabına para gönderildiğini sormuştur. Banka da sizin hesabınız olduğu için sizin adınızı vermiştir savcılığa.
Şirket hakkında da bir müşterisi dolandırıcılık suçlamasıyla şikayette bulunmamıştır. Tam tersine şirket, hesabımızdan bilgimiz dışında para çekilmiş, parayı çeken her kim ise bulunsun diye bankaya ve savcılığa başvurmuştur.
Biz burada iki satır ifadenizden bu gerçekleri ortaya çıkarabiliyorsak polis ve savcılık sorgulamanızda her şey ortaya çıkacaktır. Nitelikli dolandırıcılık suçundan yargılanacaksınız. Bence suçunuzu itiraf edip pişman olduğunuzu belirterek en az ceza ile kurtulmaya çalışın. Bir avukat tutmayı da ihmal etmeyin.
İlk arkadasın dediğine gelirsek karakolun bankaya gönderdiği yazıyı okudum hesabı açan kişinin kimlik bilgileri veya hesaptan para çeken kişinin kamera kayıtları ile birlikte görüntülerini yollayın yazılmış. Bana o hesaptan para ödemesi yapıldığı için banka tutmuş demiş ki bu kişiye ödeme yapılmış benim bilgilerimi yollamış şirket sahibine ulaşıp olayın aslını anlattık ifademizde.
İkinci arkadasın dediğine gelirsek hakkımda sadece şüpheliyim yargılanma falan yok şüphede sadece bankanın dediğim gibi yanlış bilgi vermesi savcılık karşısına çıkıp ifademi verdim takipsizlik aldım. Bu yüzden bankaya davamı açıp gerekli tazminatı en son raddesi neyse almaya bakacağım. sizlerden ricam burda hakimlik yapmayın olayın aslını bilmeden yorumlarınıza yargılanacaksınız suçlusunuz ibareleri eklemeyin!
Alıntı:
savcılık karşısına çıkıp ifademi verdim takipsizlik aldım.
Yazdıklarınızda yine hiçbir samimiyet yok. Burada en önemli bilgi savcılığın hakkınızda sözde takipsizlik kararı vermesi. Ancak ilk iletinizde buna dair tek bir kelime etmemişsiniz. Bu kadar önemli bir bilgiyi ilk iletinizde atlamış olmanız hayatın olağan akışına aykırıdır.
Burada benimle inatlaşacağınıza bir an önce bir avukat tutmaya bakın.