3 aylık evliyim, boşanmayı düşünüyorum.
Merhaba, Temmuz’dan beri evliyim. Evlendiğinizden beri hiç anlaşamıyoruz günümüzün yarısı kavgayla geçiyor. Hergün evde kavga var. Eşim rahatsız olduğum herhangi bir sorunumu dile getirip biraz üstelediğim anda aşırı derecede sinirlenip elini yumruk yapıp duvarlara vurmaya, kendine vurmaya kafasını duvara vurmaya başlıyor. Son zamanlarda “ya seni öldürücem hapse giricem, ya kendimi öldürücem mezara giricem“ demeye başladı. Hep “sana vuramadığım, sana zarar veremediğim için kendime vuruyorum” diyordu dünkü kavgamızda önce bilgisayarını aldı yere atıp parçaladı sonra bana vurdu..Dün Elimi koluma, enseme vurdu. Bana vurduğunu söylediğimde “bu vurmak değil, vursaydım şimdi ağzın gözün yamulmuştu” dedi. Daha önce 3 tane telefonunu biz kavga ettiğimiz zaman sinirden parçalamıştı. Son Kavga sebebimiz ne kadar basit birşeyden çıktığını bilmeniz için yazıyorum, doğumgünümü kutlamamasıydı. Beni sürekli bu gibi duyarsızlıkları ile mutsuz ediyor. Doğumgünümü Sözle bile kutlamadı, bende bu yaptığı şeyin beni rahatsız edip üzdüğünü söyledim ve biraz bunu üsteledim...
1) Boşanma davası açarsam nafaka alabilir
Miyim ? Eşim nafaka ödememek için işten ayrılırsa ne olur? Çünkü Eşim genellikle çalışmayan birisi, ben zorluyorum diye çalışıyor.
2) eşimin sözlü ve fiziksel şiddet gösterdiğini hakime nasıl ispatlayabilirim?
3) eşim sevgililik ve nişanlılık döneminde internet üzerinden, fotoğraflı şekilde beni aldatmıştı. Bunu anlatmam da bir işe yarar mı?
4) boşanma davası Ne kadar sürede sonuçlanır ?
5)ben çalışmıyorum. Daha doğrusu resmî olarak gösterilebilecek Sigortalı vesaire bir işim Yok aöa eşim kendi işini Bırakıp kendini işsiz gösterip benden nafaka talep edebilir mi? Çok kurnaz bir insandır..
Bu arada ben 28 yaşındayım. Eşim 45...ben yüksek lisans mezunuyum, eşim ilkokul. Belki bu bilgiler de lazım olur.
Herşeyi Biraz acele yazdım kusura bakmayın lütfen, cevaplarınızı bekliyorum değerli avukat arkadaşlarım..
Cevap: 3 aylık evliyim, boşanmayı düşünüyorum.
Alıntı:
psychologist rumuzlu üyeden alıntı
1) Boşanma davası açarsam nafaka alabilir
Miyim ? Eşim nafaka ödememek için işten ayrılırsa ne olur? Çünkü Eşim genellikle çalışmayan birisi, ben zorluyorum diye çalışıyor.
2) eşimin sözlü ve fiziksel şiddet gösterdiğini hakime nasıl ispatlayabilirim?
3) eşim sevgililik ve nişanlılık döneminde internet üzerinden, fotoğraflı şekilde beni aldatmıştı. Bunu anlatmam da bir işe yarar mı?
4) boşanma davası Ne kadar sürede sonuçlanır ?
5)ben çalışmıyorum. Daha doğrusu resmî olarak gösterilebilecek Sigortalı vesaire bir işim Yok aöa eşim kendi işini Bırakıp kendini işsiz gösterip benden nafaka talep edebilir mi? Çok kurnaz bir insandır..
1- Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Bu kritere göre değerlendirme yapılacak. İşten ayrılması durumu değiştirmez.
2- Tanık ifadeleri veya doktor raporu ile.
3- Evlilik öncesinde gerçekleşen bu olayı en azından bir süre için affetmiş olmalısınız ki evlenmişsiniz. Bu nedenle bu olaylar boşanmada sizin lehinize durum oluşturmaz.
4- Bu konuda kesin bir süre vermek mümkün değil.
5- Talep edebilir. Birinci maddedeki kriter doğrultusunda değerlendirilir. Ancak kadının erkeğe nafaka ödemesi çok ender durumlarda görülür.