Ölen Kişinin Evi Kayyuma Kalirmi ?
Merhabalar arkadaslar biraz uzun gibi ama yardımcı olursanız cok makbule gececek cidden..ailecek muzdaripiz bu konudan ne yacagimizida bilmiyoruz buraya yazmak istedim bende sorun suki, evimin içinde 9mtrekarelik bir alan ermeni bi sahisa ait çikti,ve bu sahis ölmüş, soy adı kanunu bile yokken bu adam almiş demek bu alanı..
şimdi bu kayyuma mı kalir varisleri yok ise?
ve nekadar surede kalır acaba ve ben bu alanın gecmiş vergi borclarini versem, bu alanı evime dahil edebilimiyim? cunku zaten evime dahil suanda ve imar affı olaylarıda var ..
ve ayrıca bu sahisin varsa yasal varisleri felan var diyelim ki bu zamana kadar soy adı kanununun cıktıgı zamandan beri varsa varisleride bizden hak talep etmediklerinden dolayı yaşasalar dahi ben onlardan mı almak zorundayim bu bölümü, yoksa kayyuma kalmişmidir iş ?
yani zaman aşimi faktoru gibi birsey varmı bu hak talebi olaylarinda? yasiyorlarsada isim bilgilerini almak için nasıl yol izlemem gerekir?
bilgim olmadigindan sizlere sorma geregi duydum yardimci olursanız cok sevinirim ..okudugunuz için tekrr tesekkurler..saygılarimla..
---------
Cevap: Ölen Kişinin Evi Kayyuma Kalirmi ?
Bir kişi mirasçısı olmadan ölür ise malları hazine yani devlete kalır... Tam anlayamadım sorunuzu bu arada...